5 aditivi alimentari de evitat

1 2 jpg jpeg

Aditivi alimentari de evitat - Nitriţii

Nitratul de sodiu are rolul de a păstra alimentele proaspete cât mai mult timp, prevenind creşterea bacteriilor. În cantităţi mari însă poate duce la apariţa cancerului şi poate cauza malformaţii ale fătului dacă este consumat de femeile însărcinate. Se găseşte în cârnaţi, bacon, şuncă şi peşte afumat. Olestra Este un înlocuitor al grăsimii în chipsuri, însă nu este digerat de către organism. Totuşi cauzează diaree şi crampe stomacale de o intensitate mare. Un alt efect advers al acestei grăsimi artificiale este că împiedică organismul să absoarbă vitamine precum A, D, E şi K.

Aditivi alimentari de evitat - Îndulcitorii artificiali

De ce să apelezi la substanţele chimice pentru a îndulci băuturile şi prăjiturile, când ai la dispoziţie o varietate de alternative naturale? Deşi îndulcitorii artificiali au puţine calorii ei cresc nevoie de dulce şi din acest motiv vei avea mereu tendinţa să ronţăi câte ceva. Alege în schimb miere sau stevie şi-ţi vei menţine sănătatea şi silueta.

Este considerat a fi unul dintre aditivii cel mai puţin periculoşi, însă în timp poate duce la declanşarea de alergii care se vor manifesta prin dificultăţi de respiraţie şi mâncărime a pielii. Se regăseşte în vin, ajutând la conservarea acestuia.

Continuare pe clickpentrufemei.ro