5 aditivi alimentari de evitat

1 2 jpg jpeg

Aditivi alimentari de evitat - Nitriţii

Nitratul de sodiu are rolul de a p─âstra alimentele proaspete c├ót mai mult timp, prevenind cre┼čterea bacteriilor. ├Än cantit─â┼úi mari ├«ns─â poate duce la apari┼úa cancerului ┼či poate cauza malforma┼úii ale f─âtului dac─â este consumat de femeile ├«ns─ârcinate. Se g─âse┼čte ├«n c├órna┼úi, bacon, ┼čunc─â ┼či pe┼čte afumat. Olestra Este un ├«nlocuitor al gr─âsimii ├«n chipsuri, ├«ns─â nu este digerat de c─âtre organism. Totu┼či cauzeaz─â diaree ┼či crampe stomacale de o intensitate mare. Un alt efect advers al acestei gr─âsimi artificiale este c─â ├«mpiedic─â organismul s─â absoarb─â vitamine precum A, D, E ┼či K.

Aditivi alimentari de evitat - Îndulcitorii artificiali

De ce s─â apelezi la substan┼úele chimice pentru a ├«ndulci b─âuturile ┼či pr─âjiturile, c├ónd ai la dispozi┼úie o varietate de alternative naturale? De┼či ├«ndulcitorii artificiali au pu┼úine calorii ei cresc nevoie de dulce ┼či din acest motiv vei avea mereu tendin┼úa s─â ron┼ú─âi c├óte ceva. Alege ├«n schimb miere sau stevie ┼či-┼úi vei men┼úine s─ân─âtatea ┼či silueta.

Este considerat a fi unul dintre aditivii cel mai pu┼úin periculo┼či, ├«ns─â ├«n timp poate duce la declan┼čarea de alergii care se vor manifesta prin dificult─â┼úi de respira┼úie ┼či m├ónc─ârime a pielii. Se reg─âse┼čte ├«n vin, ajut├ónd la conservarea acestuia.

Continuare pe clickpentrufemei.ro