4 motive să mănânci morcovi

1 2 jpg jpeg

Previne cancerul

Cancerul e una dintre afecţiunile în tratamentul căruia morcovul s-a evidenţiat. Cercetările au arătat că persoanele care prezintă o lipsă de beta-caroten prezintă un risc de două ori mai mare de a suferi de cancer.

Astfel, speciali┼čtii ne recomand─â pentru a ne men┼úine s─ân─âtatea, s─â consum─âm morcovi ├«n fiecare zi, ├«n cantit─â┼úi rezonabile

Protejeaz─â pielea

Morcovii ne asigur─â ┼či cea mai mare cantitate de beta-caroten dintre legumele pe care trebuie s─â le consum─âm zilnic. Beta-carotenul este un pigment galben-portocaliu, g─âsit ├«n toate plantele verzi, ├«ns─â ├«n cantit─â┼úi mai mari ├«n morcovi, spanac ┼či pepene galben care ne ajut─â s─â avem o piele s─ân─âtoas─â ┼či frumoas─â.

Ne scapă de mătreaţă

M─âtrea┼úa ┼či problemele scalpului pot fi rezolvate cu ajutorul morcovilor. Rade┼úi 200 de grame de morcovi proaspe┼úi, apoi c─âli┼úi morcovul la foc mic, ad─âug├ónd sare. Consuma┼úi acest amestec o dat─â pe zi.

Scade tensiunea arterial─â

Hipertensiunea arterial─â poate fi tratat─â cu ajutorul sucului de morcovi. Pentru persoanele hipertensive este nevoie de 100 mililitri de suc de morcovi zilnic, de dou─â ori pe zi. Terapia trebuie s─â se prelungeasc─â pe o perioad─â de 30 de zile.

Click!spune

Deoarece morcovii sunt substanţe solubile în apă, conţinutul nutritiv este mai bine absorbit în prezenţa uleiului. Astfel, este indicat să amestecaţi sucul de morcovi cu o picătură de ulei de măsline, pentru ca organismul nostru să absoarbă toate elementele nutritive