4 motive să mănânci IAURT

1 2 jpg jpeg

Ajută digestia

Fermenţii activi conţinuţi în iaurt facilitează digestia lactozei, zahărul care se găseşte în mod natural în lapte. Aceşti fermenţi ai iaurtului fac ca beneficiile laptelui să fie uşor accesibile chiar şi pentru persoanele cu sensibilitate la lactoză. Aşadar, dacă aveţi probleme cu digestia laptelui, dar nu vreţi să renunţaţi la calităţile nutritive ale lactatelor, puteţi consuma fără probleme un iaurt pe zi.

Oferă proteine

Iaurtul oferă organismului nostru – muşchi, organe vitale – proteine cu foarte mare valoare nutritivă. Consumul zilnic de iaurt contribuie, graţie culturilor sale vii, la susţinerea activităţii florei naturale din intestinele noastre, prevenind tulburările intestinale.

Este plin de calciu. Introducând zilnic iaurt în alimentaţia copiilor noştri, le asigurăm calciul şi proteinele esenţiale pentru creştere. Evitaţi însă iaurturile cu fructe din comerţ, pentru că au un conţinut ridicat de zahăr. Cel mai sănătos este iaurtul preparat în casă.

Întăreşte oasele

Pentru adulţi, consumul zilnic de iaurt, combinat cu exerciţiul fizic şi o dietă echilibrată, ajută la menţinerea unei bune densităţi osoase de-a lungul vieţii. În acest fel se reduce riscul fracturilor. Aveţi grijă, totuşi, să nu cădeţi dintr-o extremă în alta. Iaurtul este sănătos dacă este consumat moderat. Nu depăşiţi cantitatea de 400 de grame zilnic.