3 mituri despre alimentaţie pe care fiecare părinte trebuie să le ştie
1. Alimentele bogate în zahăr îi agită pe cei mici
Mai multe studii susţin că nu există o legătură între zahăr şi hiperactivitate. Experţii cred că un copil devine agitat nu din cauza excesului de zahăr din alimente, ci din cauza altor factori: lipsa somnului, dietă slabă în fier, lipsa activităţii fizice. Pentru prevenirea problemei, este importantă o dietă echilibrată.
2. Copiii mici sunt greu de convins să mănânce alimente noi
Unii susţin că micuţii sunt greu de convins să încerce alimente noi, însă studiile susţin că este un mit, deoarece este mai uşor să convingi un copil mai mic să mănânce o mâncare nouă. Copiii învaţă oricum să consume un aliment nou prin repetiţie. Dacă prima dată îl refuzi, la a doua sau a treia încercare va fi mai uşor.
3. Cerealele sunt perfecte pentru preşcolari
Ei bine, cerealele sunt ideale pentru adulţi, fiind nutritive, însă pentru copii pot avea şi reacţii neplăcute. Potrivit medicului nutriţionist Nupur Krishnan, citat de indiatimes.com, cerealele conţin anumite fibre care pot dăuna sistemului digestiv al copiilor.
Este important ca părinţii să fie atenţi la alimentaţia copiilor şi să aleagă împreună cu ei alimentele.
Ce alimente trebuie să evite copiii
Uleiurile, grăsimile şi dulciurile rafinate trebuie evitate, căci sunt bogate în calorii şi sărace în elemente nutritive. Părinţii trebuie să acorde atenţie la miere, care este într-adevăr un produs natural, însă efectul asupra greutăţii corporale este acelaşi cu cel al zahărului.