3 cocktailuri care previn răceala
Atunci când sistemul imunitar este slăbit, organismul nu mai luptă din greu pentru a te proteja de infecţii. Pentru a te apăra de bacterii şi virusuri nu trebuie să te încarci cu medicamente şi suplimente sintetice, ci să îţi iei puterea din natură, din fructe şi legume şi bineînţeles să te odihneşti suficient în fiecare noapte, dar şi să te hidratezi pe parcursul zilei.
Atunci când sistemul de apărare a organismului are un deficit de vitamine, îi poţi da anumite sucuri din mai multe fructe. Acestea sunt pline de substanţe nutritive şi îi conferă organismului energie pentru a putea lupta mai departe contra răcelilor, gripelor şi numeroaselor bolilor.
Vei avea nevoie de un storcător de fructe şi legume sau un blender.
Suc de roşii cu mentă
Pui câteva roşii proaspete, zemoase. Le tai cubuleţe şi le adaugi în storcător cu câteva frunzuliţe de mentă. Pui apă până la semn şi dai la făcut. Îl bei proaspăt, ornat cu frunze de mentă. Poţi pune şi câteva cuburi de greaţă şi piper. Roşiile ca şi fructele de mai sus, conţin folaţi. Aceştia micşorează riscul de infecţii în organism. Suculentele tomate au un conţinut ridicat de vitaminele C şi A, dar şi de fier.
Căpşuni şi kiwi
Cele 2 fructe conţin un nivel ridicat de vitamina C şi sunt foarte bune pentru prevenţia răcelii. De asemenea, mai conţin vitamina A dar şi minerale, magneziu, zinc şi B6. Ai nevoie de mai multe căpşune şi 2-3 kiwi. Le tai bucăţele şi le pui în storcător. Adaugi apă până la semn sau poţi pune iaurt grecesc. Iaurtul respectiv conţine probiotice şi magneziu, iar primele ajută celulele să se protejeze de microbi. Mai poţi pune şi puţină gheaţă pentru efectul de răcorire. Ornezi cu frunze de mentă.
Mango şi căpşuni, ideale pentru vârstnici
Fructul de mango este bogat în vitamina E. De asemenea, mai conţine vitamina B-6, vitamina K, calciu şi fier, potasiu, precum şi antioxidanţi (zeaxantina şi betacaroten). Cum procedezi: tai căpşunele şi 1 fruct de mango în bucăţele şi le pui în storcător. Adaugi apă până la semnul cu indicaţie sau poţi pune iaurt grecesc. Iaurtul acesta conţine probiotice şi magneziu, iar primele ajută celulele să se protejeze de microbi. Poţi pune şi puţină gheaţă pentru efectul de răcorire. Ornezi cu frunze de mentă.