3 beneficii importante ale sucului de lămâie

1 2 jpg jpeg

Lămia s-a dovedit a fi un remediu natural eficient pentru diverse probleme de sănătate. Bogată în vitamina C, calciu, fier, proteine, sodiu, carbohidraţi şi zaharuri, lămâia poate fi consumată ca atare sau sub formă de limonadă (în combinaţie cu zahar sau miere).

Tratează constipaţia

Lămâia conţine pectine, un tip de fibre care formează un gel intestinal ce uşurează mişcările peristaltice. Astfel, sucul de lămâie contribuie prevenirea costipaţiei şi la o mai bună digestie a alimentelor prăjite, deoarece acizii acestuia topesc grăsimile.

Aşadar, ori de câte ori iei o masă bogat în grăsimi asigură-te că bei şi un pahar cu suc de lămâie.

În plus, sucul şi pulpa de lămâie sunt descompuse în organism pentru fabricarea carbonatului de potasiu care are rolul de a diminua acidul din stomac.

Reduce tensiunea arterială

Potasiul din compoziţia lămâii ajută la reglarea fluidelor din organism, în timp ce magneziul relaxează arterele, iar flavonoidele menţin sănătatea vaselor de sânge.

Datorită acestor proprietăţi, sucul de lămâie are un rol important în protejarea inimii, reglând tensiunea arterială în cazul persoanelor hipertensive.

Te scapă de durerile dentare

Tamponarea dinţilor cu comprese înmuitate în suc de lămâie contribuie la atenuarea durerilor dentare. De asemenea, masajul cu suc de lămâie opreşte sângerarea gingiilor şi elimină mirosul neplăcut al acestora.

Astfel, eviţi riscul de a suferi de afecţiuni mai grave, precum parodontoză, o boală gingivală care afectează dintele direct de la rădăcină.