3 beneficii ale uleiului de nucă

1 2 jpg jpeg

Pe lângă faptul că este o sursă bogată de vitamina C, uleiul de nucă conţine acizi graşi Omega-3, vitamine din complexul B (B1, B2, B3), vitamina E şi niacină. De asemenea, uleiul de nucă conţine din plin fitonutrienţi, seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier şi calciu.

Uleiul de nucă a ajuns în atenţia specialiştilor, după ce numeroase cercetări au dovedit faptul că este o sursă importantă de antioxidanţi şi acid elagic, substanţe care contribuie la eliminarea din organism a toxinelor şi substanţelor nocive asociate cu un risc crescut de cancer.

Previne afecţiunile cardiovasculare

Uleiul de nucă are un rol important în protejarea inimii, datorită faptului că este bogat în acid alfa-linoleic, un tip de acid gras Omega-3, care îmbunătăţeşte sănătatea vaselor sangvine, fapt ce stimulează buna funcţionare a inimii şi reduce riscul de boli cardiace.

De asemenea, acizii graşi Omega-3 şi Omega-6 sunt extrem de utili pentru reducerea inflamaţiilor, care apar în cazul unor boli, precum artrita.

Reglează hormonii

Datorită fitonutrienţilor şi mineralelor, nucile ajută la menţinerea echilibrului hormonilor din organism, prevenind astfel apariţia dereglărilor hormonale.

Are un efect anti-îmbătrânire

Uleiul de nucă de cocos este bogat în antioxidanţi care luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi şi previn deteriorare celulelor, încetinind astfel procesul de îmbătrânire a pielii. În plus, datorită vitaminelor din complexul B, uleiul de nucă de cocos menţine sănătatea şi frumuseţea pielii, prevenind apariţia acneei, a eczemelor şi a rozaceei.