3 alimente care te feresc de boli

1 2 jpg jpeg

Prin consumarea alimentelor care oferă cei mai importanţi nutrienţi organismului, poţi ţine departe numeroase boli.

Ghimbirul reduce inflamaţiile

La ce e bun: Rădăcina de ghimbir conţine compuşi care au acelaşi efect ca şi anumite medicamente antiinflamatorii. De asemenea, ghimbirul poate subţia sângele, aşadar, în cazul în care iei medicamente care au acelaşi efect, consultă-ţi medicul pentru a afla dacă poţi consuma sau nu ghimbir.

Cum îl poţi consuma: Adaugă câteva felii de ghimbir în apă, pentru a prepara un ceai sau presară puţin ghimbir peste mâncarea pe care o prepari.

Dovleacul previne apariţia artritei

: Cercetările arată că în compoziţia dovleacului se găsesc anumiţi antioxidanţi care previn apariţia artritei, încetinesc dezvoltarea acestei afecţiuni şi reduc durerile, prin reducerea inflamaţiilor asociate cu această afecţiune. De asemenea, culoarea dovleacului este un indiciu care arată că dovleacul conţine doi dintre cei mai importanţi antioxidanţi: beta-caroten şi beta-criptoxantin. Cercetătorii din Marea Britanie au ajuns la concluzia că persoanele care au o dietă bogată în beta-criptoxantin au un risc redus cu 50% de a suferi de o formă de artrită inflamatorie.

: Încearcă să-l consumi în starea lui pură, nu îm combinaţie cu alte alimente sau sub forma de plăcintă. O bună modalitate de a asimila compuşii acestuia este de a mâncă dovleac fiert sau copt.

Ardeiul gras roşu, o sursă bogată de vitamina C

: Ardeiul gras roşu conţine un număr mare de carotenoizi şi este o sursă bogată de vitamina C. Cercetările arată că persoanele care au o dietă bogată în vitamina C au sistemul imunitar crescut şi astfel ţin departe numeroase afecţiuni, printre care se numără şi artrita.

Cum îl poţi consuma: Ardeiul gras roşu consumat ca atare oferă organismului toţi nutrienţii de care dispune. Consumă 3 ardei graşi pe săptămână sau pentru o masă delicioasă amestecă ardei gras cu castravete şi brânză feta.