Mai puţine toxine în meniu

1 toxine alimente jpg jpeg

Zi de zi suntem supuşi unei invazii de toxine care ne ameninţă sănătatea. Pentru a limita aportul lor prin alimentaţie, este bine sa ţii cont de câteva sfaturi!

Apa cu lămâie pe stomacul gol

Lămâile sunt bogate in vitamina C, pe care corpul uman nu o poate produce singur, astfel încât trebuie să o obţină dintr-o dietă echilibrată. Apa cu lămâie băută de dimineaţă, înainte de a mânca, ajută la digestie şi detoxifierea ficatului, ameliorând durerile de stomac. Mai mult, un pahar cu apă de lămâie te va revitaliza, dându-ţi energie pentru a începe ziua.

Optează pentru variante alimentare cu mai puţine grăsimi

Atunci când alegi să consumi carne, ai grijă ca aceasta să conţină cât mai puţină grăsime. Carnea de pui sau peştele sunt alegeri mai puţin dăunătoare pentru organism.  O sursă de proteine importantă o reprezintă şi fasolea, lintea sau năutul, la fel ca şi ciupercile, orezul integral şi nucile. De asemenea, e bine să introduci în alimentaţia ta brânzeturi şi lapte cu un conţinut scăzut de grăsimi, iar atunci când le foloseşti la gătit să alegi varianta lor light.

Evită recipientele din plastic

Toate sticlele din plastic în care se comercializează apă îmbuteliată sunt de unică folosinţă şi nu este recomandată refolosirea lor. Utilizarea repetată creşte riscul dezvoltării unor bacterii care pun în pericol sănătatea. Mai mult, consumată din sticle de plastic, apa se poate contamina uşor cu substanţele chimice din care este fabricat acesta. Nici păstrarea alimentelor în recipiente de acelaşi fel nu reprezintă o alegere mai bună, întrucât acest material nu este biodegradabil, se descompune foarte greu, împrumutând din toxinele lui alimentelor cu care intră în contact.

Citeşte etichetele produselor

De multe ori, acordăm prea puţină atenţie ingredientelor pe care le conţin produsele pe care le punem în coşul de cumpărături. Fie că ne grăbim sau nu înţelegem prea bine denumirile unor substanţe, ajungem să plătim pentru toxine ce vor sfârşi  în organismul nostru. Este adevarat că este destul de dificil de a găsi alimente procesate cât mai puţin, însă mai multă vigilenţă ne poate salva de la a ingera substanţe periculoase, care, în timp, favorizează apariţia bolilor. Conservanţii, potenţiatorii de aromă şi coloranţii artificiali sunt doar câteva dintre chmicalele de care trebuie să ne ferim.

Încearcă să scapi de kilogramele în plus

Grăsimea depozitează toxine! Asta nu înseamnă că trebuie să adopţi imediat un regim drastic, care îţi va face mai mult rău decât bine. Încearcă doar să elimini din alimentaţia ta zilnică mâncarea de tip fast-food, dulciurile care conţin prea mult zahăr şi grăsimile nesănătoase. Treptat vei observa şi rezultatele! Dacă nu ştii cu siguranţă ce ar trebui să mănânci, cel mai bine este să apelezi la ajutorul unui nutriţionist.

Bea suficientă apă

Apa elimină toxinele din organism, asigurând totodată transportul optim al substanţelor nutritive. Chiar şi atunci când resimţi oboseala, vei observa că un pahar mare de apă te va revigora instantaneu. În plus, un consum insuficient de apă poate duce şi la apariţia constipaţiei, moment propice pentru acumularea de şi mai multe toxine. Apa este esenţială pentru funcţionarea cât mai bună a corpului uman, prevenind instalarea multor insuficienţe. Încearcă, de asemenea, să reduci consumul băuturilor carbogazoase sau a alcoolului, care deshidratează.

Ştiai că…

…legume precum sfecla, varza, morcovii, ceapa aduc beneficii pentru detoxifierea ficatului şi prin urmare este bine să fie incluse în alimentaţie mai des?

…cele mai multe fructe şi legume sunt tratate cu pesticide, iar inainte să le consumi este recomandat să le clăteşti cu apă şi oţet de mere?

…hormonii din carne pot cauza anumite tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, infertilitate, astm sau alergii? Încearcă să cumperi carnea de la producătorii locali şi vei avea o siguranţă mai mare ca aceasta nu este tratată cu antibiotice sau hormoni.