Legumele şi fructele de ajutor bolnavilor de COVID-19

1 shutterstock 1714928635 jpg jpeg

Utilizatorii de smartphone-uri din întreaga lume au ajutat Imperial College London să finalizeze prima etapă a proiectului de cercetare Corona-AI în doar şase luni. Procesul s-a desfăşurat semnificativ mai rapid decât ar fi fost posibil prin metode standard de cercetare. Specialiştii au identificat legume şi fructe cu proprietăţi antivirale.

Proiectul Corona-AI, lansat de Fundaţia Vodafone în luna aprilie în cadrul aplicaţiei mobile DreamLab în mai multe ţări, printre care şi România, urmăreşte identificarea unor combinaţii ale medicamentelor existente şi moleculelor din diverse alimente uzuale care ar putea ajuta pacienţii cu COVID-19.   

Cercetătorii de la Imperial College London au anunţat descoperirile preliminarii ale cercetării, inclusiv identificarea unor molecule cu proprietăţi antivirale din alimentele obişnuite de

De asemenea, studiul a constatat că medicamentele obişnuite utilizate pentru combaterea tulburărilor cardiovasculare şi metabolice – precum simvastatina, atorvastatina şi metformina – ar putea fi utilizate şi împotriva COVID-19. Descoperirile vor fi analizate în continuare de către cercetători, care spun că este necesară o validare clinică pentru a evalua potenţialul impact al acestor molecule.   Dr. Kirill Veselkov de la Departamentul de Chirurgie şi Oncologie al Imperial College London, coordonator al proiectului Corona-AI, a declarat: „Deşi, pe bună dreptate, se pune mult accent pe descoperirea unui vaccin pentru COVID-19, preocuparea noastră este de a găsi modalităţi prin care să putem ajuta oamenii care au contractat virusul, reducând fie durata, fie gravitatea bolii. Pentru pacienţii care nu necesită internare există nevoia unui tratament inovator şi rentabil care poate fi administrat în afara spitalului. Ne aşteptăm ca strategiile nutriţionale bazate pe alimente bogate în fitoelemente să ofere o soluţie nouă în acest sens.”

Sursa: adevarul.ro