Care este rutina ideală de îngrijire a pielii?

Trei produse sunt obligatorii în rutina de îngrijirea a pielii, scrie Cosmopolitan.

Un produs de curățare a feței, un produs de hidratare și cremă de protecție solară cu SPF 30 sunt obligatorii, dar o rutină ideală a de îngrijire a pielii poate conține mai mulți pași.

Curatarea pielii: Incepe prin a curata pielea cu un produs delicat de curatare, care sa nu irite sau sa usuce pielea.

Exfolierea pielii: O data sau de doua ori pe saptamana, exfoliaza pielea pentru a indeparta celulele moarte si pentru a lasa pielea sa absoarba mai bine produsele hidratante.

glicerina piele jpg

Aplicarea unei creme hidratante: Foloseste o crema hidratanta potrivita pentru tipul tau de piele. Aplica-o in fiecare dimineata si seara, sau ori de cate ori simti ca pielea ta este uscata.

Protectia pielii impotriva razelor solare: Aplica o crema cu protectie solara cu factor de protectie de cel putin 30, inainte de a iesi afara.

Consumul unei cantitati suficiente de apa: Consuma cel putin 8 pahare de apa pe zi pentru a-ti mentine pielea hidratata din interior.

Evitarea factorilor care usuca pielea: Evita sa folosesti apa fierbinte pentru a te spala pe fata si sa stai prea mult timp in dus. De asemenea, evita sa folosesti produse care contin alcool sau alte ingrediente care pot usca pielea.

Adoptarea unui stil de viata sanatos: Fii activ fizic, dormi suficient si alimenteaza-te cu o dieta sanatoasa si echilibrata, bogata in nutrienti esentiali pentru piele.

Este important sa experimentezi si sa gasesti rutina care functioneaza cel mai bine pentru tipul tau de piele.

Ține cont și de modul în care are loc igiena zilnică.

Dr. Rosmy Barrios este un medic estetician specializat în practici anti-îmbătrânire și medicină regenerative, care explică pentru the Healthy, cum ar trebui să curățăm pielea sub duș, pentru a îndepărta mizeria, a preveni infecțiile și a proteja planeta.

Mai mult timp sub duș nu înseamnă că devii mai curat, spune dr. Barrios.Din contra, maim ult timp sub duș ar putea provoca danune pielii:

Când vine vorba despre durata unui duș, se recomandă, în general, ca persoanele să își limiteze timpul petrecut sub jetul de apă la 10 până la 15 minute. Acest lucru este recomandat, deoarece expunerea prelungită la apă poate îndepărta pe de piele uleiurile naturale și poate duce la uscăciune și iritație.”