Vitamine de care are nevoie pielea ta

1 2 jpg jpeg

Astfel, dacă vă doriţi o piele care să radieze de sănătate, tot ce trebuie să faceţi este să daţi o fugă până la piaţă (la raionul de fructe şi legume) şi la farmacie, de unde vă puteţi procura vitamine esenţiale, ce pot fi folosite atât în cure interne cât şi externe. Iată, aşadar, cele mai bune cinci vitamine pentru piele şi cum le poţi folosi!

Vitamine de care are nevoie pielea ta: vitamina C - exfoliere

Vitamina C este esenţială pentru menţinerea unei imunităţi puternice, însă ea poate fi folosită cu succes şi pentru exfolierea tenului.

Zdrobeşte două pastile de vitamina C şi amestecă pudra obţinută cu lapte de migdale până se formează o pastă. Masează delicat pielea cu o perie pentru faţă folosind acest amestec. De îndată ce simţi că pielea începe să te furnice, clăteşte faţa cu apă călduţă şi aplică apoi apă de trandafiri.

Repetă acest procedeu de până la trei ori pe săptămână, în funcţie de tenul pe care îl ai. Vei observa o îmbunătăţire rapidă a texturii pielii. Nu folosi acest truc dacă ai răni pe piele sau un ten extrem de sensibil.

Vitamine de care are nevoie pielea ta: vitamina E - tratament pentru riduri

Vitamina E este un antioxidant puternic, ce neutralizează radicalii liberi. Astfel, vitamina E are efecte benefice şi vizibile la aplicarea cutanată, fiind eficient absorbită de piele în forma sa naturală.

Zdrobiţi o fiolă de vitamina E, aplicaţi uleiul pe faţa curată şi masaţi insistent mai ales în jurul pielii din jurul ochilor (care se ridează cel mai uşor).

Vitamina E protejează împotriva radiaţiilor ultraviolete, vindecă pielea înroşită şi umflată, dar şi pe cea foarte uscată. Este foarte eficientă în prevenirea ridurilor şi a petelor apărute din cauza vârstei.

Vitamine indispensabile pentru frumuseţea pielii: Omega-3 - mască pentru faţă

Acizii graşi Omega-3 sunt ideali pentru sănătatea pielii, iar alimentaţia este cea mai bună sursă de unde îî puteţi procura.

Totodată, puteţi aplica acizii graşi sănătoşi direct pe piele: amestecaţi o linguriţă de seminţe de chia măcinate cu o lingură de iaurt natural şi adăugaţi trei picături de ulei de seminţe de in. Aplicaţi masca pe faţa perfect curăţată şi clătiţi cu apă călduţă după 15-20 de minute.

Această mască va hidrata intens pielea, iar efectele sale de întinerire a pielii vor fi mai mult decât vizibile.

Vitamine indispensabile pentru frumuseţea pielii: zinc - hidratare profundă

Zincul este un puternic nutrient: susţine reînnoirea celulară, calmează pielea şi este un inamic de temut al acneei. Dacă doriţi să creşteţi consumul zilnic de zinc, includeţi în alimentaţie somon, seminţe de dovleac, ciocolată neagră, usturoi, năut sau creveţi.

Vitamine indispensabile pentru frumuseţea pielii: vitamina B

Complexul de vitamine B este considerat eroul suprem în ceea ce priveşte îngrijirea pielii. Vitaminele solubile sunt eliminate rapid de organism prin urină, aşa că vă sfătuim să le înlocuiţi prin alimentaţie: carne de vită sau miel, scoici.