VIDEO: Toamna, îngrijeşte-ţi părul cu măşti naturale

1 2 jpg jpeg

Vântul, precipitaţiile şi răcirea vremii sunt factori externi care agresează părul. Pe lângă aceştia, intervin şi transformările hormonale, care au loc odată cu instalarea noului anotimp şi din cauza cărora podoaba capilară are de suferit, pierzându-şi strălucirea şi supleţea.

În această perioadă părul are nevoie de o îngrijire sporită din partea noastră atât din interior, cât şi din exterior. Iulia Preda, doctor în Ştiinţe Medicale şi farmacist, ne-a pus la dispoziţie câteva sfaturi utile şi remedii naturale pentru îngrijirea părului. Mască pentru întărirea firului de păr

Dacă firul de păr este fragil şi se rupe uşor, fă o mască din 1/3 ceaşcă de ulei de plante, 1 linguriţă de muşeţel mărunţit şi uscat, câteva frunze de urzică, 1 galbenuş de ou, câteva frunze de mesteacăn, 1 linguriţă de miere, 1 linguriţă de suc de lămâie, 2-3 picături de ulei de rozmarin. Încălzeşte uşor într-un vas uleiul de plante, adaugă frunzele, apoi lasă amestecul la odihnit timp de o jumătate de oră. După 30 de minute adaugă oul, mierea, lămâia şi rozmarinul şi amestecă totul până se omogenizează foarte bine.

Aplică pe părul umed şi masează până ce acesta este complet acoperit. Pentru o mai mare eficacitate a tratamentului, este bine să-ţi acoperi capul cu un prosop, o cască de duş sau cu o folie. Prin încălzire, cuticulele firului de păr se vor deschide mai mult, lăsând amestecul să pătrundă mai bine în structura firului de păr. Lasă să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşte părul cu apă rece.

Aspectul părului tău a avut de suferit după vopsiri repetate? Nu-ţi face griji. Avem o mască potrivită pentru a reface părul uscat şi fără strălucire. Ai nevoie de 2 linguri de cacao, puţin lapte fierbinte, 1 lingură de ulei de jojoba, 1 lingură de ulei de avocado, 1 lingură de ulei de cocos, 2 capsule de vitamina E, 2-3 picături de ulei de muşcată, 2-3 picături de ulei de ylang-ylang, 2-3 picături ulei de cedru, 2-3 picături ulei de lămâie şi 2-3 picături de ulei de lavandă.

Pune într-un vas pudra de cacao şi un pic de lapte cald şi mixează până obţii o consistenţă cremoasă. Adaugă toate uleiurile esenţiale în acest amestec şi aplică apoi pe păr. Trebuie să-l acoperi complet, de la rădăcini până la vârfuri. Masca aceasta acţionează timp de o oră asupra părului, după care şamponezi părul şi foloseşti şi balsamul tău obişnuit.

Dacă vrei să-ţi crească părul mai repede, încearcă o mască foarte eficientă în stimularea creşterii părului şi în stoparea căderii lui. Se recomandă aplicarea măştii, de 3-4 ori pe săptămână, în perioada în care simţi că părul tău nu este în cea mai bună formă. Pentru a prepara reţeta ai nevoie de 2 linguri de ceai verde mărunţit, 1 lingură de praf de muştar şi 1 gălbenuş de ou.

Amestecă ingredintele până obţii o consistenţă cremoasă. Dacă ţi se pare că este prea dur amestecul, poţi adăuga puţină infuzie de ceai verde. Împarte părul în două şi aplică pe lungimea firelor, până ce sunt acoperite complet. Pune apoi o cască sau o folie pe păr şi lasă aproximativ 25 de minute să acţioneze.

Vei simţi o senzaţie de căldură, provenită de la muştar, care are rolul de a creşte circulaţia sângelui la nivelul scalpului. Clăteşte, apoi aplică şamponul şi balsamul, ca de obicei.

Iulia Preda

Prezentator TV şi Doctor în Ştiinţe Medicale,

cu specializare în farmacologie, mezoterapie, fitoterapie şi cosmetologie

2 jpg jpeg

La începutul sezonului rece este indicat să-ţi ajuţi organismul printr-o cură de vitamine şi minerale pentru fortificare şi creştere a imunităţii. Aceasta cură de vitamine îţi va ajuta şi părul să facă faţă agresiunilor sezoniere. Pe lângă aceasta terapie, îţi recomand şi cîteva măşti pentru par, sută la sută naturale, cu efecte încă de la prima aplicare şi foarte uşor de făcut.