VIDEO: Ai părul uscat? Iată cele mai eficiente soluţii!

1 2 jpg jpeg

P─ârul gras

La scurt timp dup─â sp─âlarea cu ┼čampon, p─ârul ├«ncepe s─â capete un aspect uleios, d├ónd impresia unui p─âr nesp─âlat. Aceast─â problem─â epoate p─ârea din cauza excesului de sebum de la nivelul scalpului. Ceea ce consideri tu a fi motivul pentru care imagine ta sufer─â, nu este altceva dec├ót un proces natural.

R─âd─âcinile p─ârului au glande sebacee care secret─â o substan┼ú─â gras─â numit─â sebum. Acesta este de fapt benefic pentru p─âr. Sebumul p─âstreaz─â p─ârul s─ân─âtos ┼či fin ┼či ├«l protejeaz─â ├«mpotriva usc─ârii excesive sau a ruperii.

1 2 jpg jpeg

Cauzele produc┼úiei excesive de sebum pot fi ereditare, dar pot ap─ârea ┼či ca urmare a unor obiceiuri alimentare nes─ân─âtoase, tratamentele medicamentoase sau a ├«ngrijirii necorespunz─âtoare a p─ârului.

P─ârul despicat ┼či rupt

P─ârul t─âu are un aspect nepl─âcut din cauza v├órfurilor despicate? Nepl─âcerea poate ap─ârea din cauza mai multor factori, printre care se num─âr─â vopsitul frecvent, permanentul, folosirea ├«n exces a produselor de coafat, utilizarea excesiv─â a usc─âtorului de p─âr, dar ┼či periajul insuficient.

2 jpg jpeg

Ce mai eficient─â solu┼úie pentru acest─â problem─â este tunderea v├órfurilor despicate ┼či rupte la intervale regulate de timp (o dat─â la dou─â-trei luni). Astfel, p─ârul se va regenera ┼či va ├«ncepe din nou s─â creasc─â. Dac─â totu┼či nu dore┼čti s─â-┼úi tunzi v├órfurile ai putea ├«ncerca s─â-┼úi aju┼úi p─ârul trat├óndu-l cu produse pe baz─â de ingrediente naturale, cum ar fi uleiul de ricin.

P─ârul uscat

Dac─â are un aspect rigid ┼či lipsit de str─âlucire, p─ârul uscat ├«┼úi poate da mari b─ât─âi de cap, mai ales c─â se poate rupe ┼či foarte u┼čor.

1 2 jpg jpeg

Aceast─â problem─â poate ap─ârea dac─â folose┼čti un ┼čampon nepotrivit, ├«l usuci prea des la temperaturi mult prea ridicate. Pentru a sc─âpa de aceast─â problem─â trebuie s─â-┼úi hidratezi foarte bine p─ârul. Po┼úi apela la m─â┼čti din ingrediente naturale sau produse speciale pentru p─ârul uscat.