Unghii frumoase? Le poţi avea şi tu dacă ştii aceste secrete!

Unghiile puternice sunt indicatori pentru starea bună de sănătate a organismului. Când devin fragile, remediile naturiste te ajută să beneficiezi de cea mai frumoasă și sănătoasă manichiură.

image

Expunerea la frig, spălarea excesivă a mâinilor și contactul cu substanțe chimice favorizează vulnerabilitatea unghiilor. În plus, odată cu trecerea anilor, producția în corp de cheratină (o proteină ce îmbunătățește condiția unghiei) scade, iar ele devin fragile. În acest caz, nu este nevoie să ajungi în salonul de înfrumusețare pentru a beneficia de cele mai bune îngrijiri! Substanțele nutritive din remediile naturiste, precum și modificările în stilul de viață pot să le readucă unghiilor strălucirea.

Sucul de lămâie protejează

Vitamina C hidratează unghiile și le protejează de posibile deteriorări. Cum lămâile sunt surse excelente de vitamina C, tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie pe jumătate și să masezi unghiile de la mâini (și/sau de la picioare), cel puțin 1 dată pe zi. Freacă jumătatea de lămâie 5 minute, apoi clătește cu apă caldă. Nu uita că deficitul de vitamina C poate să afecteze aspectul unghiilor, așa că asigură-te în dieta ta se află suficiente alimente care o conțin, precum: ardei gras, ardei iuți, pătrunjel, citrice, usturoi și legume cu frunze verzi (spanac, varză, broccoli etc.).

Portocalele le ajută să crească

Dacă vrei să ai unghii lungi și frumoase, portocalele te ajută, deoarece susțin producția de colagen (care este o proteină care îmbunătățește calitatea și aspectul unghiilor). Stoarce 1-2 portocale, pune sucul într-un castron și ține unghiile la înmuiat aproximativ 10 minute. Apoi, clătește cu apă caldă și aplică ulei hidratant, așa cum este cel de cocos sau de migdale dulci. Pentru rezultate optime, repetă procedura cel puțin 1 dată pe zi.

Mierea le „hrăneşte” 

Pentru prevenirea și combaterea bacteriilor, folosește remediile care conțin miere. Acest produs apicol „hrănește” unghiile, cuticulele și le menține curate. Amestecă 2 lingurițe de miere cu câteva picături de suc de lămâie, masează soluția rezultată pe unghii și lasă să acționeze 15-20 de minute. La final, clătește bine și aplică pe unghii ulei protector.

Uleiul de cocos hidratează

Pentru întărirea unghiilor, folosește ulei de cocos. Acesta conține vitamina E, care este esențială pentru unghii frumoase și sănătoase. În plus, are și calități antifungice, care ajută la tratarea infecțiilor. Pune câteva picături de ulei de cocos pe o dischetă demachiantă și masează-ți unghiile în fiecare seară, după spălare. La fel de eficient este și uleiul de măsline. Încălzește-l, masează-l pe unghii și pe cuticule, timp de 5 minute și lasă-l să acționeze peste noapte.

Vezi şi: Tratamente naturiste pentru candidoză

Alte trucuri de efect 

• Pentru sănătatea și creșterea unghiilor, este necesar să adaugi în dieta ta alimente care conțin biotină, așa cum sunt: bananele, avocado, soia, gălbenușul, arahidele și ciupercile;

• Lipsa de hidratare favorizează ruperea unghiilor, așa că asigură-te că bei suficientă apă. Aportul zilnic necesar este de 1,5 - 2 litri;

• Optează pentru un agent de îndepărtare a lacului fără acetonă, deoarece această substanță poate deteriora unghiile;

• Când folosești dezinfectant de mâini, evită zona unghiilor. Alcoolul din compoziția produsului le poate deteriora;

• Șampoanele destinate părului gras poate să usuce unghiile. Dacă aspectul manichiurii s-a modificat, încearcă să schimbi șamponul pentru câteva săptămâni.