Ulei de măsline contra căderii părului

1 2 jpg jpeg

Cel puţin două persoane ajung săptămânal la medic, întrucât pierd mult păr şi se tem de chelie (alopecie). Există însă o serie de remedii naturale.

Pentru a preveni această afecţiune, pot fi folosite produse care stimulează creşterea firului de păr şi oxigenarea pielii capului. Sunt foarte eficiente, conform specialiştilor, amestecurile de frunze de nuc, rostopască, gălbenuş de ou, tătăneasă. De asemenea, pot fi făcute cure interne cu orz şi grâu încolţit.

“Uleiul de măsline, curele cu vitamine şi reechilibrarea alimentaţiei, prin aport de seleniu, zinc, cupru, derivaţi de drojdie, băile de aburi pentru a desfunda porii scalpului şi a permite oxigenarea firelor de păr, sunt procedee care cer timp pentru a da rezultate, dar care pot preveni cu succes apariţia cheliei”, a adăugat medicul Rodica Olteanu.

Stresul ne poate cheli

Cel mai adesea, căderea masivă a părului este determinată de cauze hormonale, alimentaţie defectuoasă şi lipsa din organism a nutrienţilor necesari pentru reînnoirea părului, pielii şi a unghiilor, boli interne (boli ale tioridei, ale rinichilor, circulaţie periferică defectuoasă, cancer, ca urmare a chimioterapiei), dar şi afecţiuni externe, cum ar fi dermatomicozele.

De multe ori, se poate produce căderea părului din cauza stresului. Un şoc psihic puternic poate determina o cădere masivă a părului, aşa cum poate avea loc şi albirea bruscă a firelor de păr.