Tu știi ce cosmetice ar trebui să folosești, zilnic, vara?

Expunerea pielii la soare cre╚Öte riscul de cancer, dar ╚Öi de ├«mb─âtr├ónire prematur─â, iar deshidratarea este un pericol real pentru ├«ntreg organismul, inclusiv pentru piele. C├óteva cosmetice folosite zilnic, te protejeaz─â ╚Öi ├«╚Ťi men╚Ťin s─ân─âtatea.

1 cea mai buna crema de fata jpg jpeg

Cremele de vara ar trebui sa con╚Ťina factor de protectie solar─â. Foto: shutterstock

Alege dermatocosmetice

Produsele cosmetice din comer╚Ťul de mas─â au standarde diferite de cele care se v├ónd ├«n farmacii ├«n privin╚Ťa protej─ârii ╚Öi protec╚Ťiei pielii, de aceea, mai ales pe perioada verii, c├ónd  transpira┼úia ┼či c─âldura sporesc riscul de inflama╚Ťii este bine s─â alegi numai dermatocosmetice. Acestea nu con┼úin ingrediente cu poten┼úial iritativ ╚Öi nu sunt fotosensibilizante, adic─â nu sporesc riscul de alergii ├«n contact cu razele soarelui.  

Cremele și gelurile hidratante

Cremele grase care pot bloca porii dilata┼úi de la c─âldur─â ┼či pot favoriza, din acest motiv apari┼úia inflama┼úiilor ┼či irita┼úiilor la nivelul pielii dar pot fi ├«nlocuite cu produse cosmetice fluide, cu textur─â u┼čoar─â care se absorb repede ├«n piele. De exemplu, pentru zona sensibil─â din jurul ochilor, cremele contur de ochi pot fi ├«nlocuite cu gelurile contur de ochi care hidrateaz─â ┼či ├«mprosp─âteaz─â, f─âr─â s─â ├«ncarce pielea. Pentru a preveni usc─âciunea fe┼úei ┼či cremele pot fi ├«nlocuite cu fluide hidratante mai u┼čor de absorbit ├«n piele.  Acestea sunt aboslut necesare pentru a reface filmul hidric al pielii ├«n zilele c─âlduroase.

Zilnic, creme cu filtru solar

Dermatologii recomand─â folosirea zilnic─â a produselor cu filtru solar pentru ├«ngrijirea pielii. Cremele de zi, fondul de ten ┼či rujul pot include factor de protec┼úie solar─â iar prezen┼úa acestuia ar trebui s─â fie un criteriu ├«n alegerea produselor de machiaj folosite vara. Pentru por┼úiunile de piele expuse la soare trebuie folosite lo┼úiunile de corp cu filtru solar de minimum 10, iar pentru plaj─â, cele cu factor de protec┼úie de minimum 15. ├Än afara cremelor de protec┼úie solar─â, vara se recomand─â,  din c├ónd ├«n c├ónd,  produse u┼čor abrazive pentru a cur─â┼úa celulele moarte de pe piele, procedur─â care favorizeaz─â apoi p─âtrunderea produselor hidratante.

Cite╚Öte ╚Öi 3 lucruri care se ├«nt├ómpl─â cu organismul t─âu dac─â ├«no╚Ťi