Tu știi ce cosmetice ar trebui să folosești, zilnic, vara?

Expunerea pielii la soare crește riscul de cancer, dar și de îmbătrânire prematură, iar deshidratarea este un pericol real pentru întreg organismul, inclusiv pentru piele. Câteva cosmetice folosite zilnic, te protejează și îți mențin sănătatea.

1 cea mai buna crema de fata jpg jpeg

Cremele de vara ar trebui sa conțina factor de protectie solară. Foto: shutterstock

Alege dermatocosmetice

Produsele cosmetice din comerțul de masă au standarde diferite de cele care se vând în farmacii în privința protejării și protecției pielii, de aceea, mai ales pe perioada verii, când  transpiraţia şi căldura sporesc riscul de inflamații este bine să alegi numai dermatocosmetice. Acestea nu conţin ingrediente cu potenţial iritativ și nu sunt fotosensibilizante, adică nu sporesc riscul de alergii în contact cu razele soarelui.  

Cremele și gelurile hidratante

Cremele grase care pot bloca porii dilataţi de la căldură şi pot favoriza, din acest motiv apariţia inflamaţiilor şi iritaţiilor la nivelul pielii dar pot fi înlocuite cu produse cosmetice fluide, cu textură uşoară care se absorb repede în piele. De exemplu, pentru zona sensibilă din jurul ochilor, cremele contur de ochi pot fi înlocuite cu gelurile contur de ochi care hidratează şi împrospătează, fără să încarce pielea. Pentru a preveni uscăciunea feţei şi cremele pot fi înlocuite cu fluide hidratante mai uşor de absorbit în piele.  Acestea sunt aboslut necesare pentru a reface filmul hidric al pielii în zilele călduroase.

Zilnic, creme cu filtru solar

Dermatologii recomandă folosirea zilnică a produselor cu filtru solar pentru îngrijirea pielii. Cremele de zi, fondul de ten şi rujul pot include factor de protecţie solară iar prezenţa acestuia ar trebui să fie un criteriu în alegerea produselor de machiaj folosite vara. Pentru porţiunile de piele expuse la soare trebuie folosite loţiunile de corp cu filtru solar de minimum 10, iar pentru plajă, cele cu factor de protecţie de minimum 15. În afara cremelor de protecţie solară, vara se recomandă,  din când în când,  produse uşor abrazive pentru a curăţa celulele moarte de pe piele, procedură care favorizează apoi pătrunderea produselor hidratante.

Citește și 3 lucruri care se întâmplă cu organismul tău dacă înoți