Trucurile siluetei perfecte

1 2 jpg jpeg

Însă pe lângă aceste reguli ce par a fi de aur, există anumite trucuri ce te pot ajuta să mănânci fără să te îngraşi dacă totuşi îţi este foame. Nutriţioniştii susţin că dacă scopul tău este doar să slăbeşti este necesar să nu sari peste nici o masă, ba mai mult, să mănânci din 2 în 2 ore cantităţi mici de alimente.

Astfel trebuie să ţii cont de aportul caloric al produselor consumate.

Cina copioasă este doar un mit

Practic, pentru a te bucura de o silueta impecabilă, prima masă a zilei, micul dejun trebuie să fie cel mai copios, urmând ca la finalul zilei, cina să reprezinte un 15% din aportul întregii zile.

Ideal ar fi la cină să se consume o porţie de proteine.

Află cât de sănătos este peştele AICI

Lactatele stimulează metabolismul

2 jpg jpeg

Tocmai pentru că sunt bogate în calciu, consumul lactatelor îţi va fi de folos pentru a stimula metabolismul să ardă o cantitate mai mare de calorii, facilitând astfel procesul de slăbire.

Aportul de calciu contribuie substanţial la repunerea în circulaţie a celulelor adipos, şi astfel acestea se vor elimina treptat.

După ce ai mâncat ceva greu aplează la un iaurt, probioticele îţi vor proteja mucoasele şi flora intestinală.

Fructele controlează senzaţia de foame

1 2 jpg jpeg

Având un aport bun de fibre, fructele te pot ajuta să controlezi senzaţia de foame, te vopr hidrata datorită aportului mare de apă şi cu doar câteva calorii vei resimţi senzaţia de saţietate.

Un bun exemple sunt bananele, care datorită aportului de triptofan, favorizează un somn liniştit, mai ales dacă le consumi seara. Oferă senzaţia de saţietate rapid, iar fibree vor contribui din plin la un tranzit corespunzător.

De aceleaşi proprietăţi se bucură şi portocalele, merele, perele chiar şi fructele de pădure.

Peştele, alternativa sănătăţii

2 jpg jpeg

Sistemul digestiv are nevoie de fibre, de minerale cât şi de vitamine, iar ca şi secret trebuie menţionat faptul că atunci când începe digestia, organismul uman consumă mai multe calorii digerand alimentele integrale faţă de cele procesate.

Este recunoscut faptul că japonezii consumă aproximativ 10% din tot consumul mondial de peşte, motiv pentru care se bucură de o sănătate de invidiat, astfel că peştele este considerat a fi un aliment sănătos ce poate înlocui orice tip de carne.