Trucuri pentru reuşita epilării cu ceară

1 2 jpg jpeg

1. Exfoliază şi hidratează

Firele de păr care cresc sub piele nu mai reprezintă un obstacol. Înainte de epilarea cu ceară, trebuie să îţi exfoliezi pielea într-un mod cât mai blând, fie cu un produs care îndepărtează celulele moarte, fie cu un burete de baie. Iar după epilare, hidratează-ţi pielea cu o cremă sau loţiune cu o consistenţă uşoară.

2. Foloseşte pudră de talc

După ce ţi-ai curăţat bine pielea, foloseşte un pic de pudră de talc pentru bebeluşi pe zona pe care urmează să foloseşti ceara. Aceasta va absorbi excesul de umezeală, astfel încât ceara sau benzile să se poată lipi în condiţii optime pe pielea ta.

3. Testează temperatura produsului

Întotdeauna testează-ţi ceara prin aplicarea unei cantităţi mici pe o porţiune de picior. Astfel, te asiguri că produsul se află la o temperatură confortabilă pentru tine şi că îl poţi aplica în siguranţă. Dacă ceara e prea rece, nu se va întinde cum trebuie, iar dacă este prea fierbinte, îţi vei arde pielea.

4. Aplică şi trage benzile în direcţia bună

Ceara se aplică întotdeauna în direcţia de creştere a firelor de păr, deoarece trucul îi permite produsului să se lipească mult mai bine. După ce ai pus banda, presează bine cu degetele. Când o dezlipeşti – după ce ai lăsat-o câteva secunde să acţioneze – trage repede, în direcţia opusă creşterii părului.

5. Masează-ţi pielea după

Imediat după ce ai îndepărtat benzile de ceară, aplică o uşoară presiune – ca şi când ţi-ai face un masaj – pe zona epilată. Acest truc va ameliora durerea şi îţi va face pielea mai puţin sensibilă.

6. Nu abuza de ceară

Dacă faci greşeala de a folosi benzi de ceară pe aceeaşi zonă de mai mult de două ori la interval foarte scurt, te poţi alege cu iritaţii, ca să nu mai spunem că este foarte dureros. Dacă vezi că ţi-au rămas câteva fire de păr după ce ai aplicat ceara, cel mai indicat ar fi să foloseşti o pensetă pentru a scăpa rapid de ele.

7. Foloseşte un ulei de corp

Un produs hidratant, precum uleiul de corp, te ajută să cureţi şi să îndepărtezi resturile de ceară care au rămas în urma epilării. Totodată, îţi vei hidrata pielea şi o va calma după această „agresiune“ cu ceară.

Reguli pentru firele de păr crescute sub piele

Chiar dacă e tentant, nu zgândări firele de păr crescute sub piele, deoarece se pot infecta. E indicat să faci o baie în apă călduţă ca să înmoi zona, apoi exfoliază pielea cu blândeţe şi aplică un tratament cu acid salicilic.

BINE DE ŞTIUT

Dacă foloseşti un ulei de corp pentru bebeluşi ca să îndepărtezi resturile de ceară, poţi să sari peste etapa de hidratare. Produsul va curăţa şi îţi va hrăni pielea în acelaşi timp.