Trucuri pentru îngrijirea părului cârlionţat vara

1 2 jpg jpeg

Părul creţ pare a fi o binecuvântare din punctul de vedere al femeilor care şi-l doresc aşa. Cele care îl au deja ondulat, ştiu că un astfel de tip de păr este greu de aranjat, tinde să devină uscat, să se despice la vârfuri şi să se rupă cu uşurinţă.

Spală-l doar de 2 ori pe săptămână

Sebumul, uleiul natural produs de rădăcina părului, nu reuşeşte să hidrateze părul, din simplul motiv că acesta este cârlionţat. Din această cauză, podoaba ta capilară este posibil să devină uscată şi să se deterioreze.

Pentru a preveni aceste efecte, foloseşte un şampon special creat pentru părul creţ sau pentru cel deterioarat, dar lasă să treacă 3-4 zile între spălări. De asemenea, aplică un balsam sau o mască de 2-3 ori pe lună, pentru a păstra părul hidratat şi pentru a-l încreţi mai mult.

Lasă-l să se usuce în mod natural

Foehnul nu face altceva decât să favorizeze deshidratarea părului, fie el cârlionţat, fie drept. O uscare naturală previne deterioararea părului şi-l ajută să-şi păstreze forma. Profită de temperaturile ridicate din această perioadă a anului, pentru a-ţi lăsa părul să se usuce treptat. Dacă totuşi eşti presată de timp, foloseşte foehnul cu difuzor ataşat, care menţine forma buclelor.

Foloseşte un pieptene cu dinţii rari

Părul creţ se încurcă destul de uşor. Când se întâmplă asta, e mai bine să ai la îndemână un pieptene cu dinţii rari, de preferat din lemn, dar nu recurge la el atâta timp cât părul este încă umed. Rişti să rupi firele de păr. O altă posibilitate ar fi să-ţi treci pur şi simplu degetele prin păr.

Mergi la un tuns la fiecare 3 luni

Poate îţi pare tentant să-ţi laşi părul lung, dacă podoaba ta capilară este ondulată sau creaţă, nu ezita să mergi mai des la coafor pentru un tuns, eventual la 3-4 luni, mai ales la finalul sezonului estival. În acest fel, îl vei ajuta să se regenereze, vei scăpa de vârfurile tocite. Cel mai bine este să ai părul jilav în timpul tunsului. Dacă este umed, e posibil să rezulte o coafură mai scurtă decât ţi-ai fi dorit.