Trucuri de frumuseţe cu pudră de talc

1 2 jpg jpeg

Pentru că are acţiune calmantă, hidratantă şi matifiantă, pudra de talc poate fi folosită şi în scop cosmetic. Iată cum o poţi folosi!

Şampon uscat

Pudra de talc este o bună alternativă la şampoane. Este o variantă eficientă, ce poate fi folosită în zilele în care nu ai mult timp la dispoziţie. Funcţionează la fel de bine ca un şampon normal, numai că nu necesită apă şi clătire.

Îl aplici la rădăcina părului, după ce ţi-ai făcut, din loc în loc cărări, şi-l laşi să acţioneze cel mult 1 minute, după care scuturi uşor capul şi apoi îl piepteni bine, ca să scapi de aspectul alb, făinos, de la rădăcini. Ulterior, poţi folosi o perie rotundă şi un uscător de păr, pentru a da puţin volum. Talcul atrage umiditatea şi excesul de sebum, deci, după aplicare, părul nu va mai părea gras.

Dă volum genelor

Ca să-ţi alungeşti şi mai mult genele, aplică primul strat de mascara, lasă-l să se usuce, apoi, cu o altă perie curată şi îmbibată în pudră de talc, treci peste genele rimelate. Continui cu un nou strat de mascara.

Menţine durabilitatea fondului de ten

Dimineaţa, pe faţa curată, după ce te-ai dat cu crema de zi şi ai lăsat-o câteva minute să intre în piele, aplică un strat fin de pudră de talc. Ulterior, dă-te cu fondul tău de ten şi, la sfârşit, cu ajutorul unui pămătuf delicat, aplică un strat superficial de pudră de talc. Continuă cu puţin blush (fard de obraz) şi machiajul feţei este gata.

Face rujul mai rezistent

Pentru că rujurile mate, rezistente în timp, nu au suficiente ingrediente emoliente şi-ţi pot usca buzele, este bine să le înlocuieşti cu unele ceva mai grase, care, în schimb, tind să dispară ceva mai repede de pe buze.

Ca să eviţi acest lucru, trucul este simplu: rujează-te, apoi pune-ţi peste buze un şerveţel subţire şi tamponează pe deasupra cu un pic de pudră de talc. Acest lucru va da un aspect uşor mat rujului tău şi, în plus, durabilitate. Înainte şi după epilat

Dacă obişnuieşti să te epilezi, de una singură, acasă, aplică înainte de ceară, un strat de pudră de talc pe zonele vizate. Cu atât mai mult în lunile calde de vară, când pielea transpiră mai uşor, acest truc va da rezultate bune, deoarece garantează aderenţa cerii la firele de păr şi nu va trebui să aplici mai multe straturi de ceară. La sfârşit, mai dă-te cu puţină pudră, pentru a preveni iritaţiile.

Calmează pielea uscată

Talcul acţionează asemănător unei creme hidratante, deci îl poţi folosi atunci când ai pielea deshidratată. Aplică-l pe picioare, coate sau oriunde altundeva, masând zona, şi îţi vei resimţi pielea mai fină şi mai puţin iritată. Este o soluţie excelentă şi pentru călcâiele crăpate.

Pudra de talc poate fi aplicată şi la subraţ, pe post de antiperspirant. Aceasta va absorbi transpiraţia şi va calma şi pielea, în cazul în care obişnuieşti să foloseşti lamă de ras pe această zonă.

Dacă obişnuieşti să faci sport, ştii că tenişii tind să-ţi încingă tălpile. Pentru a evita băşicile sau transpiraţia în exces, ai grijă să presari nişte pudră de talc în şosete, dar şi în pantofi, înainte de a te încălţa.

Ştii şi tu cât de greu este să scapi de nisipul de pe corp, atunci când mergi la plajă. Sudoarea, cremele de protecţie solară şi apa mării facilitează lipirea acestuia de piele, aşa că va trebui să găseşti o soluţie. Talcul atrage umiditatea şi excesul de grăsime al cremelor de plajă, aşa că presară-l pe zonele „nisipoase” şi apoi şterge cu o cârpă.

Ai nevoie de:

1 linguriţă pudră de talc

câteva picături de colorant alimentar (roşu, roz, piersică)

2-3 linguriţe apă minerală

Pune pe foc apa şi când este fierbinte, adaugă pudra de talc şi amestecă, până se dizolvă complet. Încorporează şi colorantul alimentar şi, când sunt ambele dizolvate complet, dă de pe foc şi lasă să se răcească. Depozitează fardul de obraz într-un recipient de sticlă, închis etanş şi foloseşte-l când vrei.