Tot ce trebuie să ştii despre vergeturi

1 2 jpg jpeg

Motivul pentru care apar

În general, vergeturile sunt asociate cu schimbările bruşte de greutate, în care acumulezi sau dai rapid jos kilogramele, acestea apărând, cel mai frecvent, în perioada sarcinii. Nu toţi dermatologii sunt însă de aceeaşi părere, unii dintre ei considerând că una dintre principalele cauze ar putea fi calitatea pielii, care din anumite motive, de exemplu genetice, îşi pierde din colagen şi din elastină.

Cum poţi preveni apariţia lor

Este o adevărată provocare să previi apariţia vergeturilor, însă medicii susţin că există câteva căi prin care poţi încerca să faci acest lucru. Stai departe de medicamentele care conţin corticosteroizi (folosiţi în tratarea alergiilor de piele, astm şi artrită), evită schimbările bruşte de greutate şi asigură-te că pielea ta este mereu hidratată. Consumă alimente care conţin acizi graşi, proteine şi vitamine.

Cum le camuflezi

Untul de cacao este cunoscut pentru proprietăţile sale benefice asupra pielii. Foloseşte-l zilnic pentru masajul pielii, dimineaţa şi seara, cel puţin două luni. Pentru uzul zilnic sunt recomandate şi uleiul de măsline şi cel de cocos, deoarece hidratează foarte bine, ajutând la refacerea rapidă a pielii.

Metode de tratament

Din păcate, odată ce vergeturile au apărut pe piele, ele nu mai dispar niciodată în totalitate. Totuşi, există produse şi tratamente care le pot face să fie mai puţin vizibile. Produsele pe bază de retinoid pot stimula producerea colagenului, alungând atât urmele vergeturilor, cât şi cele ale ridurilor. Cremele care conţin vitamina C, utilizate de obicei pentru tratarea hiperpigmentării şi vindecarea cicatricilor, pot face de asemenea minuni. Ca tratamente realizate la salon, cele cu lumină intensă pulsată, radiofrecvenţă, terapia microneedling pot fi de folos, în special dacă sunt realizate încă din fazele incipiente.