Soluţii naturale pentru transpiraţia excesivă

1 2 jpg jpeg

Hiperhidroza poate fi o consecinţă a dereglărilor hormonale, a hiperemotivităţii ori a dezechilibrelor sistemului nervos vegetativ. În general, majoritatea persoanelor transpiră în mod excesiv la nivelul axilelor, palmelor şi tălpilor.

Cel mai neplăcut este că în unele cazuri, hiperhidroza este însoţită de un miros deranjant, care apare atunci când transpiraţia întră în contact cu bacteriile de la suprafaţa pielii sau când corpul a acumulat toxine.

Ce este de făcut?

În primul rând trebuie să acorzi atenţie alimentaţie. Dacă suferi de hiperhidroză este indicat să reduci consumul de alcool, cafea, ceai şi condimente, pentru că substanţele pe care le conţin activează şi întreţin glandele sudoripare.

Atunci când îţi faci duş este recomandat să foloseşti un burete de baie pentru a îndepărta în mod eficient bacteriile de la nivelul pielii care pot duce la apariţia mirosului neplăcut.

Dacă axilele îţi transpiră cel mai mult, specialiştii afirmă că oţetul de mere este un remediu natural eficient. Presară câteva picături pe două dischete de bumbac şi aplică-le pe zona axilelor. Oţetul de mere are rolul de a reduce pH-ul pielii, ceea ce contribuie la eliminarea bacteriilor.

Bicarbonatul de sodiu este un alt remediu bun împotriva transpiraţiei. După duş, şterge-te bine şi aplică pe zonele corpului afectate bicarbonat de sodiu, deoarece distruge bacteriile şi inhibă acţiunea glandelor sudoripare.

În cazul în care transpiraţia excesivă este declaşnşată de emoţii sau stres, specialiştii ne recomandă să optăm pentru ceaiul de salvie (preparat dintr-o linguriţă de frunze uscate la o cană de apă). Se consumă o cană de ceai, în fiecare zi.

Un alt remediu natural eficient este rozmarinul, întrucât are proprietăţi antibacteriene. Pentru prepararea antiperspirantului natural ai nevoie de 10 picături de ulei esenţial de rozmarin care se adaugă în 30 ml de apă. Soluţia se aplică pe zonele în care transpiraţia este în exces.