Şi cosmeticele au nevoie de o curăţenie de primăvară!

1 2 jpg jpeg

În primul rând, verifică data de expirare. Timpul trece rapid, avem multe sarcini de îndeplinit de-a lungul zilei, aşa că de multe ori ne iese din minte să verificăm care produse se mai află în termenul de garanţie şi care nu. Aşa că, măcar o dată pe an, e bine să ne uităm printre ele şi să aruncăm ce a expirat. Nu de alta, dar am putea să dezvoltăm afecţiuni ale pielii de care să nu scăpăm prea uşor.

Apoi, dacă foloseşti creioane de ochi, curăţă ascuţitoarea. Tindem ca, atunci când ascuţim creioanele, să lăsăm resturile în ascuţitoare, mai ales dacă depozitul pentru resturi e suficient de spaţios. Se recomandă ca, după ce aruncăm tot din ea, să curăţăm bine lama cu un disc demachiant îmbibat în spirt. Nu doar că următoarele creioane se vor ascuţi mai bine, dar vom şi dezinfecta ustensila de praf şi bacterii. Procedează la fel şi cu cleştişorul de întors gene, care se murdăreşte frecvent de rimel.

Pensulele sunt nelipsite dintre accesoriile pentru machiaj, însă ele sunt spaţii perfecte pentru înmulţirea bacteriilor. Aşa că, dacă te apuci de curăţenie, nu uita să îţi dezinfectezi pensulele, pentru a scoate din ele uleiul, bacteriile şi alte particule. E bine să-ţi faci un obicei din a le curăţa dacă nu săptămânal, cum recomandă dermatologii, măcar de două ori pe lună, pentru a micşora riscul de eczeme şi alte probleme ale pielii. Procedura e simplă: înmoaie pensula în apă călduţă, apoi spal-o uşor cu o soluţie de curăţat pensule sau pur şi simplu cu săpunul tău de mâini, apoi stoarce-o bine. Tamponează excesul de apă cu un prosop curat, după care adu perii în forma lor iniţială. Lasă pensula să se usuce complet pe marginea unei mese, cu perii în afară.

Dacă îţi place să foloseşti gene false, nu aştepta primăvara pentru a le curăţa: ocupă-te de igienizarea lor la scurt timp după ce le-ai purtat, pentru a nu da ocazia bacteriilor să se adune pe ele.