Sfaturi pentru un păr de invidiat

1 2 jpg jpeg

Spălarea părului menţine scalpul curat şi părul sănătos, cu atât mai mult dacă nu se face zilnic, ci la 2-3 zile. În cazul în care îţi doreşti să ai părul curat zilnic, alege un şampon pe bază de plante, mai blând sau un săpun moale. Sunt doar câteva dintre trucurile de îngrijire care-ţi asigură o podoabă capilară de invidiat, chiar şi în sezonul rece.

Evită apa fierbinte!

Pentru a îmbunătăţi aspectul părului, optează pentru un şampon reparator care hrăneşte şi întăreşte firul de păr. Când îl aplici, să foloseşti o cantitate mică de produs şi să masezi uşor, circular, cu buricele degetelor şi nu cu unghiile, pentru a nu răni pielea capului.

Aplică şamponul de două ori, mai ales dacă ai un tip de păr gras, pentru că după prima şamponare se vor îndepărta impurităţile, iar după cea de-a doua, sebumul. Lasă produsul câteva minute pe păr, pentru a acţiona în profunzime. De asemenea, foloseşte apă călduţă. Cea fierbinte sau rece poate să deshidrateze scalpul şi să ducă la apariţia mătreţii.

Balsamul are rolul lui

Folosit după şamponare, balsamul protejează părul, îi dă un plus de strălucire şi-l face mai uşor de descurcat, în special în cazul părului cârlionţat. Dacă observi că ai părul deteriorat, deshidratat, hrănirea lui este importantă în procesul reparator.

Balsamul, alături de un tratament sau de o mască pentru păr, aplicate măcar o dată pe săptămână, pe vârfuri, susţin refacerea firelor de păr uscate, distruse şi despicate la capete. Lasă-le să acţioneze câteva minute înainte de clătire. La final, cât timp părul este încă jilav, poţi aplica un ser pentru vârfuri despicate, care previne degradarea lor pe viitor.

La fel ca balsamul, este indicat să-l pulverizezi numai pe jumătatea părului dinspre vârfuri, pentru a nu se îngrăşa. Dacă preferi tratamentele făcute în casă, înainte de a lăsa părul să se usuce, aplică o mască din câteva linguriţe de iaurt şi albuş bătut spumă. Masează şi acoperă capul un sfert de oră, apoi limpezeşte. Proteinele din compoziţia lor hrănesc, stimulează creşterea, repară şi previn îngrăşarea părului.

Pont

O dată pe săptămână, pe părul proaspăt spălat, întinde o mască pentru refacerea părului, iar după 15 minute, clăteşte-l cu apă călduţă.

Uscarea trebuie să fie blândă

Fără să vrei, rişti să-ţi deteriorezi părul prin simpla lui uscare cu foehnul. Aerul fierbinte al uscătorului poziţionat la o distanţă prea mică de păr îl deshidratează excesiv.

Folosirea înainte de uscarea părului a unui pieptene cu dinţii deşi nu face decât să rupă firele de păr, cu atât mai mult în cazul unora subţiri. Ideal ar fi să eviţi pieptănarea părului umed sau să foloseşti un pieptene din lemn, cu dinţii rari.

Sfatul Click! Sănătate

Lasă părul să se usuce natural, la temperatura camerei şi foloseşte uscătorul de păr cât mai rar posibil.

Tunderea vârfurilor, necesară şi-n sezonul rece

În timpul verii, soarele a fost nemilos cu părul tău, iar acum ai vârfurile despicate? O tunsoare a vârfurilor este primul lucru pe care-l poţi face pentru revigorarea părului deteriorat. În general, la fiecare 2 luni, indiferent de anotimp, ar fi ideal ca vârfurile să fie tunse, pentru a stimula creşterea părului.