Sfaturi pentru a scăpa rapid de celulită

Există câteva alimente care vă ajută în combaterea celulitei
 jpeg

Dacă ai observat de ceva timp că ai început să te confrunţi cu problema inestetică a celulitei mai ales în zona picioarelor şi a abdomenului şi vrei să te bucuri de o vară frumoasă fără să te fereşti de ochii curioşi i oamenilor axaţi pe defectele tale, iată cum poţi scăpa de această problemă:

Măreşte consumul de apă

O cauză a apariţiei celulitei este aportul insuficient de apă, deoarece aceasta hidratează celulele pielii şi contribuie la uniformizarea şi luminozitatea ei. Nu degeaba se recomandă să consumi cel puţin 8 pahare de apă pe zi. Organele tale au nevoie de apă pentru a se putea desfăşura corespunzător. Deshidratarea poate cauza multiple afecţiuni în organism.

Ai grijă la alimentaţie

Aspectul deranjant al celulitei se datorează ţesutului adipos subcutanat. Este important să ai o alimentaţie echilibrată, să consumi deopotrvă fructe, legume care să îţi furnizeze energia necesară, dar şi proteină animală care să ajute corpul să ardă din grăsimile depozitate. Totul constă în moderaţie. Cele 3 mese principale trebuie să fie echilibrate astfel încât organismul să şi primească doza necesară de nutrimenţi.

Nu apela la dietele extreme şi încearcă să ajungi la un echilibru benefic ţie. Astfel de soluţii radicale nu îţi vor ajuta corpul să scape de problemele inestetice, ci îţi vor dezechilibra sistemul digestiv şi în timp vei acumula mai mult ţesut adipos deoarece organismul nu ştie când şi cum va primi substanţe benefice lui şi va face constant depozite de grăsime pentru a le folosi atunci când îi aplici o dietă drastică.

Acidul linoleic pe care îl poţi regăsi în uleiul de floarea soarelui sau porumb te poate ajuta să combaţi problema retenţiei de lichide şi să te ajute să scapi de celulele adipoase captive subcutanat.

Nu uita de relaxare

Tensiunea constantă şi stresul te pot face să consumi mai multe alimente decât ai nevoie, mai ales produse de tip fast food deoarece îţi lasă impresia că îţi furnizează energie. Într-adevăr produsele de panificaţie îţi oferă mai rapid senzaţia de saţietate, însă nu îţi aduc un aport caloric bun.

Ajută la îmbunătăţirea circulaţiei tale sangvine şi limfatice prin intermediul sportului şi masajului. În felul acesta vei stimula procesul de eliminare a ţesutului adipos. Activitatea fizică va ajuta la menţinerea tonusului muscular, la instalarea relaxării în organism, la eliberarea endorfinelor care îţi vor oferi o stare de bine şi încredere în tine.

O minte relaxată se va reflecta în starea ta de spirit şi în capacitatea maximă de concentrare.

Află ce se întâmplă în creierul tău când faci sport AICI

Renunţă la ţigări

Acest viciu nu îţi aduce nici un aport pozitiv. Deşi îţi lasă senzaţia vagă că te relaxezi, este o capcană în care pică mintea ta. Este principalul responsabil pentru construcţia vaselor sangvine, a circulaţiei deficitare care favorizează apariţia aspectului de coajă de portocală. Renunţă o perioadă la fumat, fă sport şi masaj şi vei vedea rezultatele pozitive.

Ai grijă la cafea

Limitează-te la o singură cafea dimineaţa şi renunţă la zahărul şi laptele pe care îl adaugi în ea. Poţi să înlocuieşti cafeaua cu ceaiul verde. Antioxidanţii din ceaul verde te ajută să combaţi retenţia de apă, stimulează activitatea proceselor metabolice din organism şi al eliminarea toxinelor. În plus şi în ceaiul verde găseşti o doză suficientă de cofeină, care îţi va furniza energia necesară pentru a te mobiliza pe parcursul zilei.