Sfaturi inedite pentru îngrijirea sprâncenelor

1 2 jpg jpeg

Moda este ├«n continu─â schimbare ┼či tendin┼úele ├«n materie de spr├óncene sunt ┼či ele supuse modific─ârilor. Dac─â ├«n urm─â cu pu┼úin timp erau preferate spr├óncenele sub┼úiri, slab colorate ori maro ro┼čiatic, acum se poart─â sp├óncenele cu aspect natural ┼či ├«ngrijit.

Poate fi dificil p├ón─â g─âse┼čti forma potrivit─â cu fizionomia ta, dar pentru acest lucru po┼úi cere ajutorul unei cosmeticiene. Aceasta te va ├«nv─â┼úa cum s─â le conturezi discret. Reguli pentru pensat

Fie c─â te pensezi singur─â ori la salonul de ├«nfrumuse┼úare, pa┼čii pentru un pensat corect sunt aceia┼či. Spr├óncenele groase ┼či ├«mbinate sunt considerate lipsite de feminitate ┼či se recomand─â ├«ndep─ârtarea excesului de p─âr inestetic din zona dintre ochi.

Foarte important, ├«nainte de a te pensa aplic─â local pu┼úin alcool camforat (se g─âse┼čte ├«n farmacii), pentru a atenua durerea din timpul smulgerii firelor de p─âr.

Ca regul─â de baz─â, spr├óncenele vor fi pensate din interiorul arcadei ┼či se va corecta forma ┼či ├«n exterior, ├«n cazul ├«n care exist─â col┼úuri asimetrice. La final, se corecteaz─â forma spr├óncenelor ├«n func┼úie de obraz.

Dac─â vrei s─â le conturezi cu creion special sau s─â le prelunge┼čti, deseneaz─â-le cu fire, ca s─â aib─â un aspect natural.

Ai obrazul rotund? Spr├óncenele tale vor fi u┼čor arcuite, f─âr─â a l─âsa cozile brusc ├«n jos. Dac─â obrajii t─âi au form─â oval─â, ar trebui s─â ai spr├óncenele paralele cu ochii ┼či cu cozile u┼čor ridicate.

Unor obraji cu form─â triunghiular─â li se potrivesc spr├óncenele drepte. Pentru obrazul lat la baz─â, se penseaz─â spr├óncenele drept ┼či se reduc pu┼úin din lungime.

Ca s─â ob┼úii spr├óncene perfecte, ┼úine cont ┼či de cele mai frecvente gre┼čeli pe care le fac femeile, dar ┼či b─ârba┼úii c├ónd se penseaz─â.

Smulgerea foarte des a firelor de p─âr din spr├óncene nu este un obicei s─ân─âtos. Speciali┼čtii ├«n ├«ngrijirea lor, cum este Michelle Wu, de la salonul Santi Garay din New York, SUA, spune c─â este de preferat ca pensatul s─â se efectueze o dat─â la trei s─âpt─âm├óni. ├Än acest fel, firele de p─âr care cresc mai repede sau mai ├«ncet au timp s─â ajung─â la aceea┼či lungime.

Nu po┼úi prinde firele de p─âr sau ├«┼úi alunec─â de cum reu┼če┼čti s─â le prinzi ├«ntre cle┼čtii pensetei? E timpul s-o ├«nlocuie┼čti cu una nou─â. De asemenea, dup─â ce o folose┼čti, e bine s-o cure┼úi cu alcool izopropilic sau cu ap─â oxigenat─â, ca s─â nu se acumuleze bacterii.

Ca s─â evite senza┼úia de asimetrie, unele femei au tendin┼úa s─â smulg─â ├«n exces firele de p─âr dintre spr├óncene. Este bine de ┼čtiut c─â, un spa┼úiu mare ├«ntre ochi d─â senza┼úia unui nas proeminent. ├Änceputul unei spr├óncene ar trebui s─â se alinieze cu podul nazal, nu cu marginea exterioar─â a n─ârii.

De asemenea, nu exagera cu pensatul c├ónd vine vorba de exteriorul spr├óncenelor. Ca s─â ┼čtii exact unde ar trebui s─â se termine, imagineaz─â-┼úi o linie diagonal─â care une┼čte col┼úul nasului ┼či exteriorul ochiului.

4. Arcuirea excesiv─â

Spr├óncenele arcuite dau senza┼úia unui chip mereu surprins. Ca s─â nu devii ┼úinta glumelor cu clovni, g─âse┼čte forma potrivit─â fizionomiei tale ┼či nu te l─âsa influen┼úat─â de tendin┼úe.

Ca ┼či ├«n cazul hainelor, cel mai bine se poart─â ce ├«┼úi st─â bine. Ghideaz─â-te dup─â cel mai ├«nalt punct al spr├óncenelor tale. Dac─â sunt mai rare ┼či deschise la culoare, ca s─â le dai o form─â frumoas─â, f─âr─â s─â gre┼če┼čti, po┼úi folosi o pudr─â colorant─â. Aceasta te va ajuta s─â le define┼čti, ca s─â vezi mai bine ce pensezi.

Penseaz─â spr├óncenele ├«ncep├ónd cu interiorul celui mai ├«nalt punct ┼či vei trasa o linie armonioas─â. Dar dac─â nu te ocupi ┼či de partea de sus, aspectul lor va fi u┼čor neglijent. ├Ändep─ârteaz─â firele rebele de deasupra, pentru c─â de cele mai multe ori privirea se opre┼čte ├«n aceast─â zon─â.

Po┼úi desena spr├óncenele, dar pentru asta ai nevoie de un creion special, nu de unul dermatograf, pentru c─â nu ader─â a┼ča de bine. Folose┼čte un creion ├«n culori mai deschise.

Sprâncenele voluminoase, colorate în negru, dau un aspect dur feţei. Cel mai bine, utilizează un creion cu una-două nuanţe mai deschise decât culoarea naturală a părului tău.