Sfaturi inedite pentru îngrijirea sprâncenelor

1 2 jpg jpeg

Moda este în continuă schimbare şi tendinţele în materie de sprâncene sunt şi ele supuse modificărilor. Dacă în urmă cu puţin timp erau preferate sprâncenele subţiri, slab colorate ori maro roşiatic, acum se poartă spâncenele cu aspect natural şi îngrijit.

Poate fi dificil până găseşti forma potrivită cu fizionomia ta, dar pentru acest lucru poţi cere ajutorul unei cosmeticiene. Aceasta te va învăţa cum să le conturezi discret. Reguli pentru pensat

Fie că te pensezi singură ori la salonul de înfrumuseţare, paşii pentru un pensat corect sunt aceiaşi. Sprâncenele groase şi îmbinate sunt considerate lipsite de feminitate şi se recomandă îndepărtarea excesului de păr inestetic din zona dintre ochi.

Foarte important, înainte de a te pensa aplică local puţin alcool camforat (se găseşte în farmacii), pentru a atenua durerea din timpul smulgerii firelor de păr.

Ca regulă de bază, sprâncenele vor fi pensate din interiorul arcadei şi se va corecta forma şi în exterior, în cazul în care există colţuri asimetrice. La final, se corectează forma sprâncenelor în funcţie de obraz.

Dacă vrei să le conturezi cu creion special sau să le prelungeşti, desenează-le cu fire, ca să aibă un aspect natural.

Ai obrazul rotund? Sprâncenele tale vor fi uşor arcuite, fără a lăsa cozile brusc în jos. Dacă obrajii tăi au formă ovală, ar trebui să ai sprâncenele paralele cu ochii şi cu cozile uşor ridicate.

Unor obraji cu formă triunghiulară li se potrivesc sprâncenele drepte. Pentru obrazul lat la bază, se pensează sprâncenele drept şi se reduc puţin din lungime.

Ca să obţii sprâncene perfecte, ţine cont şi de cele mai frecvente greşeli pe care le fac femeile, dar şi bărbaţii când se pensează.

Smulgerea foarte des a firelor de păr din sprâncene nu este un obicei sănătos. Specialiştii în îngrijirea lor, cum este Michelle Wu, de la salonul Santi Garay din New York, SUA, spune că este de preferat ca pensatul să se efectueze o dată la trei săptămâni. În acest fel, firele de păr care cresc mai repede sau mai încet au timp să ajungă la aceeaşi lungime.

Nu poţi prinde firele de păr sau îţi alunecă de cum reuşeşti să le prinzi între cleştii pensetei? E timpul s-o înlocuieşti cu una nouă. De asemenea, după ce o foloseşti, e bine s-o cureţi cu alcool izopropilic sau cu apă oxigenată, ca să nu se acumuleze bacterii.

Ca să evite senzaţia de asimetrie, unele femei au tendinţa să smulgă în exces firele de păr dintre sprâncene. Este bine de ştiut că, un spaţiu mare între ochi dă senzaţia unui nas proeminent. Începutul unei sprâncene ar trebui să se alinieze cu podul nazal, nu cu marginea exterioară a nării.

De asemenea, nu exagera cu pensatul când vine vorba de exteriorul sprâncenelor. Ca să ştii exact unde ar trebui să se termine, imaginează-ţi o linie diagonală care uneşte colţul nasului şi exteriorul ochiului.

4. Arcuirea excesivă

Sprâncenele arcuite dau senzaţia unui chip mereu surprins. Ca să nu devii ţinta glumelor cu clovni, găseşte forma potrivită fizionomiei tale şi nu te lăsa influenţată de tendinţe.

Ca şi în cazul hainelor, cel mai bine se poartă ce îţi stă bine. Ghidează-te după cel mai înalt punct al sprâncenelor tale. Dacă sunt mai rare şi deschise la culoare, ca să le dai o formă frumoasă, fără să greşeşti, poţi folosi o pudră colorantă. Aceasta te va ajuta să le defineşti, ca să vezi mai bine ce pensezi.

Pensează sprâncenele începând cu interiorul celui mai înalt punct şi vei trasa o linie armonioasă. Dar dacă nu te ocupi şi de partea de sus, aspectul lor va fi uşor neglijent. Îndepărtează firele rebele de deasupra, pentru că de cele mai multe ori privirea se opreşte în această zonă.

Poţi desena sprâncenele, dar pentru asta ai nevoie de un creion special, nu de unul dermatograf, pentru că nu aderă aşa de bine. Foloseşte un creion în culori mai deschise.

Sprâncenele voluminoase, colorate în negru, dau un aspect dur feţei. Cel mai bine, utilizează un creion cu una-două nuanţe mai deschise decât culoarea naturală a părului tău.