Secretele care te ajută să ai un păr frumos
Alimentaţie sănătoasă
Dacă vei integra în regimul tău alimentar alimente precum: somonul, tonul, alunele, seminţele de floarea soarelui, bananele, spanacul, citricele, roşiile, ouăle vei avea un păr puternic şi strălucitor, datorită grăsimilor sănătoase Omega-3, acidului folic, proteinelor şi vitaminelor B6 şi B12 conţinute de acestea.
Frecvenţa cu care îl speli
Hairstiliştii recomandă să îţi speli podoaba capilară în momentul în care observi că s-a îngrăşat. Persoanelor care se confrunta cu o îngrăşare rapidă a părului li se recomandă să îl spele o dată la două zile sau chiar zilnic, dacă este cazul, cu un şampon destinat utilizării frecvente.
Spălare ca la carte
Spălare părului trebuie să fie realizată corect, altfel rezultatele obţinute nu vor fi cele dorite. Începe cu scalpul, aplică o cantitate de şampon cât o monedă, masează uşor cu buricele degetelor un minut, după care repetă operaţiunea, pentru a elimina toate reziduurile acumulate. Şamponează apoi lungimea părului, cu mişcări blânde, pentru a nu-l agresa.
Clăteşte bine
Chiar dacă foloseşti produsele de păr potrivite tipului tău de păr, dar nu limpezeşti suficient de bine părul, efectul nu va fi cel dorit, din cauza depunerilor rămase. Pentru un plus de strălucire, ţine cont de acest sfat: clăteşte cu apă rece la final.
Usucă-l corect
Nu peria niciodată părul când este complet ud, pentru că este foarte fragil şi rişti să îl rupi. Dacă foloseşti foehn-ul, aplică înainte un spray de protecţie termică (îl găseşti în toate magazinele). Dacă vrei mai mult volum, usucă-te cu capul în jos. Adaugă o pudră de volum la rădăcină sau şampon uscat.