Scapă de dermatită cu ridiche roşie!

2 jpg jpeg

Eczemele pot apărea fie ca urmare a unei reacţii alergice, fie sunt moştenite genetic. Însă, în ambele cazuri, această afecţiune poate duce la lezarea epidermei, făcând pielea mai vulnerabilă în faţa bacteriilor şi a diverselor boli.

Eczema atopică, cunoscută şi sub numele de dermatită, este cea mai comună afecţiune, care poate fi tratată, în stadiu incipient, cu remedii naturale.

Ridichea roşie are efect dezinfectant şi cicatrizant

Bogată în vitamina C, fibre, calciu şi în fier, ridichea roşie are un rol important în reducerea neplăcerilor cauzate de eczeme.

Sucul de ridiche are proprietăţi antioxidante, contribuind astfel la întărirea sistemului imunitar şi la neutralizarea radicalilor liberi, ce pot fi dăunători pentru întregul organism.

Potrivit Centrului Universitar Maryland, SUA, ridichile roşii facilitează vindecarea rănilor deschise, întrucât au efect dezinfectant şi cicatrizant.

Pentru tratarea eczemelor, ridichea poate fi folosită şi extern. Pe piele, se aplică felii de ridiche roşie, care au fost lăsate în oţet peste noapte.

Recomandată şi pentru tenul obosit

De asemenea, pentru tenul obosit, se folosesc comprese înmuiate în suc de ridiche proaspătă.

Compresele se aplică pe faţă timp de câteva minute, după care se clăteşte cu apă din abundenţă. Utilizat în mod constant, acest remediu redă strălucirea şi catifelarea tenului, lăsându-l curat şi sănătos.