Sângerările gingivale nu indică neapărat o gingivită
Periază-ţi dantura cu blândeţe!
Dacă dimineaţa timpul nu-ţi permite să te ocupi mai mult de periaj, seara ai vreme să acorzi o mai mare atenţie igienei dentare. Fără grabă, cu mişcări lente, periază pentru a îndepărta placa bacteriană. Nu uita că este nevoie de doar o zi pentru ca bacteriile să inflameze o gingie şi s-o facă să sângereze dacă ai ales un periaj rapid!
Tulburările hormonale, printre cauzele sângerărilor
În timpul unei sarcini, la menstruaţie şi la pubertate, când au loc dereglări hormonale, este posibil să apară şi sângerări gingivale, ca urmare a creşterii sensibilităţii gingiilor. Pentru a combate aceste urmări naturale ale dezechilibrului hormonal, clăteşte gura cu apă de gură măcar o dată la câteva zile.
Dormi puţin sau eşti stresat
O dietă săracă în vitamine şi minerale, insomnia, stresul influenţează negativ buna funcţionare a organismului. De asemenea, duc la scăderea puterii acestuia de a combate inflamaţiile cauzate de bacteriile de la nivelul gurii. Sănătatea orală se menţine cu o dietă bogată în proteine, legume, alimente care conţin vitaminele C şi D.
Unele tratamente medicamentoase provoacă sângerări
Medicamentele pentru scăderea tensiunii arteriale sau pentru combaterea stărilor depresive pot avea ca efect secundar uscarea cavităţii bucale. În această situaţie, multiplicarea bacteriilor nu este stopată de salivă, iar gingiile riscă să se inflameze şi să sângereze.
Atenţie!
Adresează-te unui medic stomatolog în cazul în care…
…ai sângerări în urma periajului, de-a lungul a mai mult de 1-2 săptămâni.
…este nevoie să iei pe termen lung medicamente care ca reacţii adverse uscăciunea gurii.
…suferi de diabet şi ai observat că îţi sângerează gingiile de-a lungul a câteva săptămâni şi chair dacă se întâmplă rareori.