Sângerările gingivale nu indică neapărat o gingivită

2 jpg jpeg

Periază-ţi dantura cu blândeţe!

Dac─â diminea┼úa timpul nu-┼úi permite s─â te ocupi mai mult de periaj, seara ai vreme s─â acorzi o mai mare aten┼úie igienei dentare. F─âr─â grab─â, cu mi┼čc─âri lente, periaz─â pentru a ├«ndep─ârta placa bacterian─â. Nu uita c─â este nevoie de doar o zi pentru ca bacteriile s─â inflameze o gingie ┼či s-o fac─â s─â s├óngereze dac─â ai ales un periaj rapid!

Tulburările hormonale, printre cauzele sângerărilor

├Än timpul unei sarcini, la menstrua┼úie ┼či la pubertate, c├ónd au loc deregl─âri hormonale, este posibil s─â apar─â ┼či s├ónger─âri gingivale, ca urmare a cre┼čterii sensibilit─â┼úii gingiilor. Pentru a combate aceste urm─âri naturale ale dezechilibrului hormonal, cl─âte┼čte gura cu ap─â de gur─â m─âcar o dat─â la c├óteva zile.

Dormi pu┼úin sau e┼čti stresat

O diet─â s─ârac─â ├«n vitamine ┼či minerale, insomnia, stresul influen┼úeaz─â negativ buna func┼úionare a organismului. De asemenea, duc la sc─âderea puterii acestuia de a combate inflama┼úiile cauzate de bacteriile de la nivelul gurii. S─ân─âtatea oral─â se men┼úine cu o diet─â bogat─â ├«n proteine, legume, alimente care con┼úin vitaminele C ┼či D.

Unele tratamente medicamentoase provoacă sângerări

Medicamentele pentru sc─âderea tensiunii arteriale sau pentru combaterea st─ârilor depresive pot avea ca efect secundar uscarea cavit─â┼úii bucale. ├Än aceast─â situa┼úie, multiplicarea bacteriilor nu este stopat─â de saliv─â, iar gingiile risc─â s─â se inflameze ┼či s─â s├óngereze.

Atenţie!

Adreseaz─â-te unui medic stomatolog ├«n cazul ├«n careÔÇŽ

ÔÇŽai s├ónger─âri ├«n urma periajului, de-a lungul a mai mult de 1-2 s─âpt─âm├óni.

ÔÇŽeste nevoie s─â iei pe termen lung medicamente care ca reac┼úii adverse usc─âciunea gurii.

ÔÇŽsuferi de diabet ┼či ai observat c─â ├«┼úi s├óngereaz─â gingiile de-a lungul a c├óteva s─âpt─âm├óni ┼či chair dac─â se ├«nt├ómpl─â rareori.