Ponturi să-ţi protejezi părul de efectele apei sărate

1 2 jpg jpeg

Conţinutul mare de sare din apa de mare elimină apa din structura părului. De aceea devine aspru, fragil, tern, pierzându-şi culoarea.

Loţiune de protecţie solară pentru… păr

Înainte de a merge pe plajă sau la piscină, pe lângă o cremă de protecţie solară pentru piele, e indicat să foloseşti şi una pentru păr. Loţiunea fără clătire pentru protecţie împotriva razelor UV trebuie aplicată înainte de a te întinde la soare, ca să aibă destul timp să pătrundă în structura firelor de păr, să fie absorbită în întregime. În acest fel, îţi va asigura o protecţie bună.

Spălarea părului după plajă

Dacă îţi doreşti un păr frumos, mătăsos, care nu şi-a pierdut culoarea la final de vacanţă, e nevoie să-l speli după plajă. Ideal ar fi să foloseşti un şampon care conţine extracte de mandarine sau de nuci de macadamia, bune pentru părul expus la soare.

Mandarinele conţin beta-caroten care protejează părul de efectele nefaste ale razelor ultraviolet şi au proprietăţi antioxidante. Sunt folosite în tratamentele cosmetice pentru tenul sensibil sau iritat. Pe de altă parte, uleiul din nuci de macadamia au cea mai mare cantitate de acizi graşi mononesaturaţi dintre toate uleiurile presate la rece. Bogat în vitamine (A1, B1, B2, E), minerale şi antioxidanţi, acest tip de ulei combate radicalii liberi, protejează structura părului şi contribuie la regenerarea lui rapidă.

Foloseşte un balsam fără clătire

Pune în bagaje şi un balsam care nu necesită clătire. În felul acesta vei putea să-ţi menţii părul sănătos şi să-l hidratezi fără mari eforturi.

Extrapont

După fiecare spălare, nu uita să foloseşti un balsam pentru păr.