Ponturi să întârzii efectele îmbătrânirii
Mănâncă mai rar dulciuri
O dietă săracă în zahăr îţi păstrează pielea frumoasă şi creierul în formă, previne inflamaţiile, bolile apărute adesea din cauza unui sistem imunitar slăbit.
Limitează consumul de dulciuri rafinate, dar şi de carbohidraţi şi înlocuieşte-le cu fructe uscate sau proaspete, cereale integrale îndulcite cu miere, seminţe şi nuci care scade apetitul pentru dulciuri.
Lasă-ţi timp pentru somn
Oricât de mult te-ar tenta să-ţi reduci somnul din cauza altor activităţi pentru care nu găseşti vreme de-a lungul zilei, alege mai bine să dormi 6-7 ore pe noapte.
Mai puţin de 6 ore de somn îţi afectează sănătatea, deoarece lipsa odihnei creşte riscul de îngrăşare şi de diabet zaharat. Privarea de somn duce la creşterea nivelului de hormon grelină care creşte apetitul culinar.
Include în dietă mai multe surse de antioxidanţii
Sub influenţa factorilor oxidativi, pielea îmbătrâneşte înainte de vreme.
Pentru a o ajuta să se regenereze şi pentru a evita probleme cum sunt acneea, ridurile, punctele negre mănâncă mai multe fructe şi legume care conţin antioxidanţi: varză, spanac, broccoli, afeclă, ardei roşu, usturoi, fructe de pădure, rodie, struguri negri, kiwi.
Te-ar mai putea interesa: Cum să scapi în mod natural de punctele negre
Alege alimente cu efect antistres
Odată ce ai împlinit 40 de ani, este mai greu să gestionezi situaţiile stresante şi corpul produce hormon cortizol într-o cantitate mai mare.
Bananele, carnea de curcan, mâncată de 2 ori pe săptămână, peştele (hering, păstrăv, sardine), cimbrul, busuiocul, menta cresc nivelul de hormon serotonină, care combate stresul, şi contracarează efectele îmbătrânirii.