Oţetul din cidru de mere opreşte căderea părului

1 2 jpg jpeg

Utilizarea oţetului din cidru de mere este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra podoabei capilare. Acesta este bogat în numeroase vitamine şi minerale: A, C, E şi B-uri, mangan, calciu, magneziu, sulf, potasiu, siliciu, acid clorhidric, aminoacizi şi enzime.

Pentru uz extern

După ce ai spălat părul cu şampon, aplică oţet din cidru de mere, stai câteva minute, după care clăteşte-l cu apă din abundenţă. Şterge-ţi părul prin tamponarea acestuia cu un prosop, nu prin frecare şi perie-l uşor atunci când este ud. Evită pe cât posibil folosirea uscătorului de păr, întrucât acesta usucă şi aspreşte părul.

Un alt remediu bun împotriva căderăii părului este un amestec preparat din oţet din cidru de mere şi ceai de salvie. După ce ai spălat părul cu şampon şi balsam, aplică pe păr amestecul format din oţet din cidru de mere şi ceai de salvie, în părţi egale, după care clăteşte-l cu apă din abundenţă.

Prepară-ţi propria loţiune capilară, amestecând o ceaşcă cu oţet din cidru de mere cu o ceaşcă cu ulei de măsline. Aplică loţiunea pe păr, masând scalpul cu mişcări circulare. Lasă să acţioneze timp de 10 minute, după care clăteşte părul. De asemenea, pentru efecte sporite, poţi opta pentru şampoane care conţin oţet din cidru de mere.

Pentru uz intern

Oţetul din cidru de mere are efecte mai bune asupra părului dacă este folosit în acelaşi timp şi intern. Aşadar, ia suplimente pe bază de oţet din cidru de mere, pe care le vei găsi în majoritatea plafarurilor. Pastilele sunt ideale pentru persoanele care nu pot bea oţetul din cidru de mere. Totuşi, în cazul în care poţi consuma oţet din cidru de mere, pune o lingură de oţet într-un pahar cu apă şi bea amestecul de 3 ori pe zi. Efectele benefice ale oţetului de mere asupra podoabei capilare se vor vedea în minimum două luni de la începerea tratamentului.