Mierea, aliatul frumuseţii

1 2 jpg jpeg

Pentru ten hidratat

Dacă tenul tău este uscat, prepară-ţi o mască din 2 linguri de miere şi 1 linguriţă ulei de cocos. Aplic-o uniform pe faţă, evitând zona ochilor, las-o să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşte-o cu apă călduţă. Această mască echilibrează nivelul pH-ului, fiind recomandată persoanelor care au tenul uscat.

Împotriva coşurilor

Mierea are în componenţa sa substanţe cu proprietăţi antibacteriene şi antifungice care împiedică răspândirea bacteriilor răspunzătoare de formarea coşurilor. Dacă tenul tău este acneic, afectat de roşeaţă sau de iritaţii, aplică miere direct pe zonele afectate, în locul cremelor care usucă coşurile. Dacă doreşti, poţi adăuga şi câteva picături de ulei de arbore de ceai sau de ulei de levănţică. Lasă să acţioneze 15 minute, iar la final, clăteşte cu apă călduţă.

Demachiant natural

Deşi nu poate fi folosită pentru demachierea zonei ochilor, mierea este excelentă pentru restul feţei, reuşind să dizolve chiar şi machiajul rezistent. Cum prepari un demachiant natural la tine acasă? Amestecă 2 linguri de miere cu 2 linguri de ulei de cocos şi aplică-l pe ten cu mişcări circulare. La final, clăteşte faţa cu apă călduţă. Astfel vei beneficia de o demachiere profundă a tenului şi, în acelaşi timp, de o hidratare intensă.

Pentru un păr strălucitor

Pentru a readuce la viaţă părul tern, redă-i strălucirea cu un balsam de păr din miere şi ulei de cocos, combinate în mod egal. Aplică-l pe părul umezit, de la rădăcină înspre vârfuri şi lasă-l să acţioneze minimum 30 de minute, apoi clăteşte bine. Balsamul pătrunde în profunzime, lăsând firul de păr moale şi fin, fără a-l îngreuna.