Leacuri să nu-ţi mai cadă părul
Căderea părului poate fi cauzată de o mulţime de factori. În spatele pierderii părului pe o zonă restrânsă a capului se pot ascunde boli infecţioase, stres, afecţiuni locale sau chiar generalizate însoţite de o slăbire bruscă.
La fel de bine motivele pierderii părului pot fi îngrăşarea excesivă a pielii capului, îmbătrânirea sau acţiunea factorilor genetici. Nu este o problemă care apare doar la bărbaţi, ci poate îngrijora şi femeile. Poate afecta o zonă restrânsă a pielii capului, dar şi o suprafaţă mai mare.
Pentru a afla cauza sigură a căderii părului, mergi la medic pentru analize amănunţite, iar în paralel încearcă una dintre metodele naturiste pentru a susţine tratamentul propus de doctor. Brusture Rădăcina de brusture este eficientă pentru tratarea căderii părului. Prepară un ceai din ea şi amestecă-l cu două alte infuzii din rădăcină de urzică, respectiv din frunze de mesteacăn. Masează pielea capului cu acest amestec, după ce ai adăugat şi o lingură de oţet. Tratamentul îl poţi face o dată pe săptămână, după ce ai spălat părul înainte. Astfel, vei obţine o regenerare a părului care va fi şi mai strălucitor. Nuc şi muşeţel Pentru că pierderea părului este cauzată şi de îngrăşarea părului (seboree), este bine să recurgi la una dintre cele două plante care curăţă foarte bine scalpul şi previn apariţia seboreei. Din ambele plante poţi face separat infuzii, opărindu-le într-un litru de apă clocotită.
Pentru ceaiul de nuc ai nevoie de 500 g de frunze de nuc mărunţite, iar pentru cel de muşeţel vei folosi 100 g de flori de muşeţel. Cu infuziile obţinute
. Nucul este indicat celor care vor să-şi închidă culoarea părului, în timp ce muşeţelul este recomandat celor care-şi doresc un păr cu reflexe blond-aurii.
Remediile albinelor dau rezultate bune în multe afecţiuni printre care se numără şi căderea părului.
te poate ajuta numai dacă îl foloseşti temeinic, timp de aproximativ şase luni. Cu el
timp de două-trei minute. Se absoarbe rapid în piele.
Pe lângă acest tratament, poţi lua
, pe stomacul gol. Acesta hrăneşte rădăcinile firelor de păr şi accelerează creşterea acestora.
Mirosul neplăcut este singurul impediment atunci când vrei să încerci această metodă, dar niciun preţ nu e prea mare dacă vrei să ai din nou un păr bogat. Multe persoane au fost mulţumite la final.
Taie căţei de usturoi pe lung şi să frecţionezi cu ei zona afectată de căderea părului. Repeţi procedura folosind apoi jumătăţi de măsline negre. Acoperi capul pentru două-trei ore, apoi clăteşti părul cu apă călduţă şi-l laşi să se usuce singur. Faci asta dimineaţa şi seara, timp de şase luni sau până ce părul începe să crească.
O altă variantă este să pisezi usturoiul şi să-l amesteci cu puţin ulei de măsline.
şi îl acoperi timp de patru ore, după care clăteşti cu apă călduţă.
Oul este
. Îl poţi folosi în multe feluri. Pentru spălarea părului, înlocuieşte şamponul pentru o perioadă de şase luni cu un amestec din două gălbenuşe de ou bătute cu cinci picături de băutură de rom şi zece picături de oţet de mere. Umezeşte părul,
, las-o să acţioneze 20 de minute, apoi limpezeşte.
Alte tratamente presupun combinarea unui gălbenuş de ou cu o fiolă de vitamina A sau a unui gălbenuş cu puţin ulei de ricin. De fiecare dată faci un
. Metoda se poate repeta peste o săptămână.
Doar trei linguri cu vârf de hrean ras vei folosi o dată pe săptămână dacă alegi acest remediu. După ce ai ras câteva rădăcini de hrean pentru a obţine cantitatea dorită, umezeşte puţin părul şi
. Apoi, acoperă părul cu o pungă de plastic şi stai într-o cameră încălzită. După un sfert de oră, spală părul cu şampon din plante sau cu săpun lichid vegetal.
95% din femeile care suferă de pierderea părului au moştenit afecţiunea de la unul dintre părinţi.
O metodă pe care o ştiu pentru regenerarea părului este aplicarea pe părul uscat a unei măşti din patru linguriţe de ulei de măsline şi un gălbenuş de ou. Înfăşori capul într-un prosop şi laşi masca să acţioneze. După o jumătate de oră, clăteşti părul cu zeamă de urzici.
Elena Olari, Gura Humorului