La ce te expui dacă usuci hainele în casă

1 2 jpg jpeg

Pentru a nu te expune niciunui fel de pericol ar fi indicat ca după ce ai spălat rufele să ai un uscător electric care să le zvânte şi apoi să le expui la o sursă direct de aer, de preferat pe balcon unde să fie măcar un geam deschis sau într-o camera în care să nu stea nimeni.

Pericol de astm

Unul dintre cele mai grave pericole la care te expui uscând hainele în casă este astmul. Specialiştii afirmă că uscarea hainelor în spaţiile închise favorizează formarea umidităţii care duce la apariţia mucegaiului.

În cazul în care nu ai spaţiu suficient pentru a întinde rufele la uscat în casă şi te confrunţi deja cu problema umezelii peste limita acceptată, evită să le usuci sau lasă mereu un geam deschis în apropierea lor. Usucă hainele doar în spaţii deschise

Cu cât este mai mare umiditatea în casă cu atât mai mare este pericolul să te confrunţi cu apariţia mucegaiului, a reacţiilor alergice şi ulterior a afecţiunilor respiratorii.

Astfel că se recomandă aerisirea zilnică a tuturor camerelor, folosirea unui umidificator sau dezumidificator după caz şi bineînţele al unui purificator.

Existenţa prafului din casă se poate lipi mult mai uşor pe hainele recent scoase din maşina de spălat astfel că pericolul să îl inhalezi atunci când le foloseşti ulterior se dublează.

Ai grijă să ai mereu în casă o plantă care să îţi oferi o doză bună de oxigen.

Citeşte şi: 10 plante care purifică aerul din cameră

Redecorează casa periodic

Una dintre cele mai bune soluţii de a schimba aerul din casă este să zugrăveşti periodic o data pe an, astfel vei elimina cea mai mare parte din bacterii, mucegai şi alte impurităţi din aer.

Cu această ocazie pereţii se vor curăţa mai bine, camerele se vor aerisi mult mai uşor şi umiditatea se va controla.

Oricine poate dezvolta astm, indiferent de vârstă, însă mai predispuşi sunt copiii, astfel că este vital să te preocupi de acest aspect şi anume calitatea aerului din casa ta şi modalitatea de uscare a hainelor astfel încât să nu te expui niciunui pericol ulterior.

Ai grijă de asemenea ca în locul în care îţi depozitezi hainele să nu fie prezentă umiditatea şi să aeriseşti corespunzător şi acea zonă din casă.

Încearcă pe cât posibil să renunţi la unele obiceiuri care îţi pun sănătatea în pericol, atât ţie cât şi celor din jur. Deşi la prima strigare nu par a fi atât de offensive, în timp efectele nocive pot fi destul de dure pentru organismal uman.