Foloseşte la baia de seară această plantă pentru a alunga oboseala

1 2 jpg jpeg

Gospodinele ştiu că pentru a obţine un gust bun atunci când gătesc au nevoie de condimente sănătoase şi aromate. Din această categorie face parte şi cimbrul. Tămăduitorii din Grecia Antică îl foloseau pentru a trata bolile digestive şi respiratorii.

Încă din Evul mediu, arabii au obţinut din această plantă uleiul volatil de cimbru care s-a dovedit a fi extrem de util mai ales în vindecarea molimelor, a ciumei, a holerei, a sifilisului şi a dizenteriei.

Are efect antibacterian

2 jpg jpeg

Poţi să foloseşti cimbrul proaspăt sau uscat. Conţine principii bioactive în cantitate foarte mare, având totodată acţiune antibacteriană. Acest efect îl are atât uleiul, cât şi planta ca atare şi în niciunul din cazuri nu va dezvolta rezistenţă aşa cum se întâmplă în cazul antibioticelor.

Din acest motiv, poţi bea ceai de cimbru ori de câte ori simţi nevoia sau poţi să faci inhalaţii cu infuzie de cimbru atunci când eşti răcit şi nu poţi respira corespunzător.

Îţi poate fi de folos pentru a trata durerile de stomac, pe acelea cauzate de artrită, problemele cutanate sau infecţiile.

Află cât de sănătos este uleiul esenţial de cimbru AICI

Te scapă de oboseală

1 2 jpg jpeg

De cele mai multe ori, senzaţia de oboseală apare pe fondul unei carenţe de fier, motiv pentru care consumul de cimbru îţi poate pune pe picioare întreg organismul.

O simplă cană de ceai de cimbru îţi oferă aportul necesar de vitamine şi minerale astfel încât să nu te mai confrunţi cu deficitul de fier.

Poţi să-l adaugi în orice, de la supe-cremă până la smoothie-uri. Însă niciodată nu-l pune la fiert. Cel mai bine este să adaugi apă fiartă peste el sau, dacă îl foloseşti la mâncare, să-l adaugi la final când ai stins focul. Ceaiul de cimbru şi cel de ţelină sunt recomandate pentru a creşte pofta de mâncare a copiilor. Pentru a-l prepara trebuie să-l laşi la infuzat maximum 15 minute.

Combate retenţia de apă

Probabil că nu te-ai gândit până acum la beneficiile cimbrului asupra aspectului corpului tău. Te poate ajuta să scapi de retenţia de apă şi de aspectul de coajă de portocală mai repede decât te-ai fi aşteptat de la produsele destinate acestei nevoi. Şi asta datorită efectului său diuretic şi pentru că ajută la stimularea circulaţiei periferice.

Baia cu cimbru, remediul perfect

Umple un săculeţ cu cimbru uscat şi lasă-l 30 de minute în cadă sau pune-l sub jetul de apă să stea până se umple cada. Îl poţi folosi ulterior pentru a-ţi masa corpul.

Efectul revigorant al acestuia te va cuprinde din cap până în picioare şi ce este cel mai important este faptul că te va ajuta să dormi mult mai bine.