Este mai bine să-ți usuci părul cu aer rece sau cald?

image

Secretul obținerii unei coafuri strălucitoare și disciplinate poate fi ascuns în funcțiile neutilizate până acum ale instrumentelor de înfrumusețare pe care le ai la dispoziție, cum ar fi uscătorul de păr. Unul dintre acestea este aerul rece al uscătorului de păr, adesea neutilizat, dar capabil să asigure un aspect strălucitor și definit cu un singur gest.        

În rutina zilnică de îngrijire a părului, uscarea joacă un rol crucial în determinarea aspectului final al coafurii noastre. Printre numeroasele opțiuni disponibile, alegerea între aerul cald și cel rece ridică adesea discuții și îndoieli. Așadar, pentru a ne usca părul, ar trebui să folosim aer cald sau aer rece?

Ce ar trebui să iei în considerare atunci când decizi dacă să-ți usuci părul cu aer cald sau rece? Iată ce spune expertul:

Utilizarea aerului cald este o practică obișnuită atunci când dorești să-ți usuci părul rapid. Temperatura ridicată permite îndepărtarea mai eficientă a umezelii, reducând timpul total petrecut la uscare. În plus, aerul cald poate ajuta la modelarea părului, creând valurile sau buclele dorite. Cu toate acestea, utilizarea excesivă a aerului cald poate duce la daune. Temperaturile ridicate ale uscătorului de păr deschid solzii cuticulelor, astfel încât acestea manifestă o acțiune care le-ar putea stresa într-un fel. Totodată, temperatura ridicată poate face părul mai uscat și mai fragil, promovând apariția vârfurilor despicate și deteriorarea structurală. Prin urmare, recomand folosirea produselor care asigură o protecție termică pentru a minimiza deteriorarea căldurii.”, explică Gabriel Ilie, stilist Londa Professional.

Pe de altă parte, așa cum subliniază și stilistul, „aerul rece oferă diferite avantaje. Deși poate dura mai mult pentru a-ți usca complet părul, utilizarea aerului rece este considerată mai puțin dăunătoare. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care doresc să mențină sănătatea părului pe termen lung. Jetul de aer rece al uscătorului se poate dovedi a fi un ajutor valoros în îmblânzirea și finisarea părului în timpul coafării”.

Cum să folosești aerul rece pentru uscarea părului?

Jetul de aer al uscătorului de păr este un mare aliat în ceea ce privește stilul. „Aerul rece din uscătorul de păr este folosit pentru a scădea rapid temperatura părului și pentru a-i controla statica. Acest lucru se datorează faptului că solzii cuticulei sunt capabili să se închidă pe ax și, în consecință, părul va rămâne mai strălucitor și mai elastic", adaugă expertul.

Pentru a obține un aspect impecabil și strălucitor al părului folosind jetul de aer rece, este necesar să urmezi câteva precauții simple. În primul rând, este important de menționat că: „aerul rece al uscătorului de păr poate fi folosit în orice moment, fără limită de timp, deoarece nu este absolut deloc dăunător firului de păr și scalpului", asigură stilistul.

De exemplu, jetul rece al uscătorului de păr poate fi foarte util după coafare, deoarece aerul rece, de fapt, permite părului să se răcească brusc, în așa fel încât să împiedice încurcarea sau pierderea volumului. Totodată, uscarea cu ajutorul aerului rece va asigura o coafură mai bine definită pentru o perioadă lungă de timp.