Dispozitive pentru controlul sănătăţii acasă

Dispozitive pentru controlul sănătăţii acasă jpeg

Termometru

Acest aparat îţi arată temperatura corpului şi îţi dă posiblitatea să iei măsurile necesare dacă temperatura e mai mare decât normal. La adulţi, o temperatură cu mai mult de 0.5 grade peste 37 indică faptul că organismul nu funcţionează corespunzător. Dacă termometrul este ţinut sub limbă, temperatura normală este 37, iar dacă metoda de măsurare este intrarectală, care se pare că este cea mai precisă, temperatura normală este 37,5 grade.

Dispozitive pentru controlul sănătăţii acasă. Cântar

Chiar dacă, de obicei, nu ai variaţii de greutate, dar mai ales dacă eşti la dietă, e bine să fii conştient de greutatea pe care o ai. Dacă observi că te îngraşi necontrolat, aceste kilograme în plus ar putea fi un indiciu pentru boli precum diabetul sau hipertensiunea, în timp ce scăderea inexplicabilă în greutate (deci în cazul în care nu ţii vreun regim) poate semnala şi ea alte probleme de sănătate, precum afecţiuni gastrointestinale, tulburări endocrine, infecţii severe sau cancer.

Tensiometru

Numită de medici „uigaşul tăcut”, hipertensiunea nu produce simptome întotdeauna sau la fiecare persoană afectată. Dacă ai peste 55 de ani sau dacă eşti o persoană hipertensivă diagnosticată, indiferent de vârstă, e bine să ai în casă un tensiometru pe care să-l foloseşti zilnic. Dacă te afli sub tratament pentru scăderea tensiunii arteriale, notează-ţi în fiecare zi valorile, pentru a observa dacă medicamentele au efect şi discută cu medicul în cazul în care apar decalaje.

Dispozitive pentru controlul sănătăţii acasă. Glucometru

Dacă eşti diabetic, ştii deja că o modalitate de a ţine boala sub control este monitorizarea regulată a valorilor glicemiei. Medicul tău îţi poate spune care este cel mai indicat dispozitiv pentru tine şi care se foloseşte cel mai uşor, cu rezultate rapide.