Din ce cauze ţi se îngălbenesc unghiile

1 2 jpg jpeg

Din ce cauze ţi se îngălbenesc unghiile? Sunt persoane care au unghiile vopsite cu ojă în fiecare zi, în funcţie de hainele pe care le poartă sau de personalitatea lor. Oricât de frumos ar arăta unghiile făcute, e bine să renunţăm din când în cand la a le da cu ojă, pentru că aceasta, mai ales dacă e închisă la culoare, lasă urme pe unghii. Acestea se îngălbenesc şi se fragilizează şi practic singura soluţie este să le laşi să respire 2-3 săptămâni pentru a-şi reveni.

O altă cauză a unghiilor îngălbenite e reprezentată de carenţele nutriţionale. Dacă observi că, deşi nu foloseşti ojă, unghiile tale au căpătat o nuanţă gălbuie, e posibil să ai lipsă de vitamina B12. Poţi lua un supliment sau poţi introduce în alimentaţie ouă, fructe de mare sau cereale fortificate. De asemenea, e posibil să ai lipsă de zinc: apelează la seminţele de floarea soarelui, linte sau brânză sau ia un supliment de zinc de la farmacie.

O boală destul de întâlnită, mai ales la persoanele vârstnice, trecute de 60 de ani,

. Sfătuieşte-te cu medicul tău de familie sau cu un medic dermatolog pentru a primi cel mai potrivit

. E bine să mergi cât mai repede la un consult, pentru că, netratată, infecţia se extinde, se agravează şi este mai dificil de tratat.

Anumite boli contribuie şi ele la schimbarea culorii unghiei, cea mai frecventă fiind diabetul zaharat. Această afecţiune vine împreună cu o circulaţie proastă, ceea ce înseamnă că unghiile sunt lipsite de oxigenul şi nutrimentele necesare păstrării sănătăţii. Problemele cu tiroida sau un sistem imunitar slăbit sunt alte cauze care pot duce la îngălbenirea unghiilor.