Din ce cauză apar coşurile pe scalp

1 2 jpg jpeg

Una dintre cele mai neplăcute probleme cu care te poţi confrunta o reprezintă apariţia coşurilor.

Acestea au multiple cauze favorizante afectând diverse zone ale corpului simultan sau doar local. Când vine vorba despre pielea scalpului, este cunoscut faptul că aici sensibilitatea are un prag crescut, iar coşurile care apar în această zonă pot fi adesea mult mai dureroase.

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face este să le rupi sau să nu le îngrijeşti corespunzător. Netratată la timp, această afecţiune poate favoriza calviţia sau apariţia cicatricilor în zonele afectate.

Excesul de sebum blochează porii

Pielea are pe suprafaţa ei pori cu ajutorul cărora respiră, iar secreţia de sebum de cele mai multe ori blochează porii şi favorizează apariţia acneei.

La nivelul scalpului se găsesc bacterii, celule moarte şi sebum, iar factorii cauzatori pot fi multipli, de la tratamente medicamentoase până la dereglări hormonale.

Nici produsele pentru păr nu sunt de mare ajutor, mai ales dacă sunt folosite în exces. Şi acestea pot contribui la apariţia mătreţei, a coşurilor sau a iritaţiilor.

Află care sunt cele mai bune tratamente naturiste pe bază de aloe vera AICI

Alimentaţia şi alergiile

Facem ce facem şi tot la alimentaţie ajungem. Nu degeaba este vorba: „suntem ceea ce mâncăm”. Mâncarea procesată, stresul, poluarea la care ne expunem zi de zi, umiditatea, vremea schimbătoare, iritaţiile prezente la nivelul scalpului - toate sunt cauze ale apariţiei acneei.

De la o simplă iritaţie la nivelul scapului se poate ajunge la o infecţie de tipul acneei, iar tratamentul în sine şi perioada de vindecare pot fi destul de lungi şi costisitoare.

Cele mai frecvente simptome sunt senzaţia de usturime sau de mâncărime la nivelul scalpului, prezenţa inflamaţiilor, greutăţile întâmpinate la simpla pieptănare a părului sau chiar calviţia, mai ales dacă este prezent un stafilococ.

Uleiul din arbore de ceai, remediu pentru problemele scalpului

2 jpg jpeg

Un antiseptic de excepţie, eficient în tratarea problemelor scalpului, care dezinfectează porii, contribuie la uscarea rapidă a coşurilor formate şi în acelaşi timp omoară bacteriile prezente.

Uleiul de arbore de ceai este foarte bun şi pentru a reduce roşeaţa şi mâncărimea din zonele afectate. Amestecă 5 picături de ulei din arbore de ceai în 2-3 linguri de ulei de măsline sau de cocos şi foloseşte această compoziţie pentru a masa scalpul. Lasă 1-2 ore să acţioneze, apoi clăteşte bine. Este necesar să repeţi acest procedeu zilnic până la tratarea completă a problemei.

La fel de eficient este şi turmenicul, consumat în mâncare sau adăugat în şampon. Poate preveni inclusiv formarea cicatricilor.

Oţetul de mere curăţă foliculii

1 2 jpg jpeg

Antiseptic şi antibacterian contribuie activ la menţinerea unui scalp sănătos, restabileşte echilibrul natural al pH-ului scalpului.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci oţet cu apă în cantităţi egale şi să clăteşti părul după ce l-ai spălat. Lasă să acţioneze 5-10 minute apoi clăteşte cu apă călduţă.

Poţi să apelezi la acest remediu de fiecare dată când te speli pe cap.

Poţi apela şi la gelul de aloe vera. La o jumătate de cană adaugă o altă jumătate de cană cu zeamă de la o lămâie şi omogenizează. Aplică amestecul acesta pe părul umed şi lasă-l să acţioneze 30 de minute după care poţi să clăteşti cu apă călduţă din abundenţă.