De ce este bine să mănânci cereale

1 2 jpg jpeg

Scad riscul maladiilor inimii

Consumul zilnic a cel puţin 48 de grame de cereale previne riscul mortalităţii premature, arată o cercetare recentă. Potrivit acestui studiu, persoanele care consumă 70 de grame de cereale integrale pe zi au un risc de mortalitate legat de bolile cardiovasculare şi de cancer mai mic de 23% şi, respectiv, 20%, spre deosebire de cei care nu au acest obciei. Potrivit recomandărilor făcute de reprezentanţi ai American Heart Association, cel puţin jumătate din cerealele consumate trebuie să conţină secară, grâu, orz sau orez brun.

Previn constipaţia

Cereale au atât fibre insolubile şi solubile, cum sunt celuloza şi pectinele. Aceste fibre sunt recomandate pentru prevenirea constipaţueu şi a bolilor de colon.

Conţinutul de fibre din cereale scade viteza de secreţie a glucozei din alimente, menţinând astfel nivelul de zahăr din sânge . Cerealele intergeale sunt indicate în alimentaţie şi pentru că ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge. Un nivel crescut de colesterol este asociat cu apariţia unor boli de inimă, precum ateroscleroza şi hipertensiunea arterială.

Cresc nivelul de energie

Fiindcă sunt o sursă importantă de proteine, cerealele intergrale cresc nivelul de energie al organismului, ceea ce înseamnă că îţi oferă un tonus bun. Le poţi mânca la micujl dejun, cu lapte, pentru o porţie suplimantară de calciu. Ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate, de aceea sunt ideale şi pentru cei care vor să slăbească. Dacă le vei consuma cu jumătate de oră înainte de masă, vei mânca mai puţin, ceea ce înseamnă un număr mai mic de calorii.

Pentru sănătatea creierului

Antioxidanţii care se găsesc în cereale, în special în fulgii porumb, asigură organismului protecţia de care are nevoie împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru apariţia cancerului.

În plus, te ţine departe de maladii alr sistemului nervos, precum Alzheimerul şi boala Parkinson, datorită complexului de vitamine B pe care îl au în compoziţie.