De ce apar cearcănele şi cum poţi scăpa de ele

1 2 jpg jpeg

Cauzele care determină apariţia cearcănelor

Genetica este principalul motiv din cauza căruia te poţi confrunta cu cearcăne instetice. Un alt factor este vârsta – de-a lungul timplui, nivelul colagenului scade, iar pielea are de suferit, astfel încât venele se văd mai proeminent. Expunerea îndelungată la soare sau alergiile sezoniere pot fi şi ele de vină, deoarece acestea declanşează eliberarea histaminelor în organism, care inflamează vasele de sânge. Pentru a determina cauza apariţiei cearcănelor, întinde uşor cu degetele pielea de sub ochi – dacă zona devine mai întunecată, acestea se datorează probabil geneticii sau îmbătrânirii. În caz că nu se schimbă culoarea, razele ultraviolete sau alergiile sunt probabil cauza.

Cum tratezi cearcănele

Dacă acestea apar din cauza unor probleme vasculare, dormi pe o perna înaltă pentru a ajuta sângele să circule mai bine. Dimineaţa, aplică o compresă rece aproximativ 5 minute pentru reduce cearcănele, apoi utilizează o cremă de ochi care conţine cofeină. De asemenea, poţi folosi o cremă cu ceai verde, ulei de seminţe de strugure sau pe bază de arnică graţie proprietăţilor sale antiinflamatoare care ajută la combaterea cercurilor întunecate de sub ochi.

De asemenea, schimbarea dietei contribuie la dispariţia cearcănelor. Renunţă la dulciurile rafinate, cu mult zahăr şi înlocuieşte-le 2-3 cuburi de ciocolată neagră. Ai grijă să consumi în fiecare zi alimente bogate în acizi graşi Omega-3 precum somonul şi nucile deoarece acestea îmbunătăţesc fluxul sangvin la nivelul pielii.

Pentru cearcănele care apar din cauza alergiilor, administrarea unui antihistaminic ar putea fi de folos, de aceea este recomandat să mergi la un consul de specialitate în urma căruia vei primi un diagnostic sigur.

Dacă pielea subţire este cauza apariţiei cearcănelor, foloseşte zilnic o cremă care conţine retinol pentru a spori producţia de colagen. Vitamina C stimulează, de asemenea, producţia colagenului şi contribuie la tonifierea pielii. Şi nu în ultimul rând, poartă ochelari cu protecţie solară în fiecare zi, altfel vei anula efectul benefic al oricărui tratament.