Cum scapi de semnele lăsate de acnee
Roşia
Datorită conţinutului de vitamina A, care ajută la regenerarea ţesuturilor, feliile de roşie sunt un remediu excelent pentru reducerea urmelor lăsate de acnee. Taie două felii de roşie cu grosimea de o jumătate de centimetru şi masează-ţi faţa cu ele 1 minut. Lasă sucul să se usuce pe piele, apoi clăteşte-te cu apă călduţă.
Castravetele
Un tonic foarte bun, care îmbunătăţeşte textura pielii, sucul de castravete reduce inflamaţia, hidratează pielea şi vindecă semnele lăsate de coşuri. Taie un castravete în câteva bucăţi şi pune-l în blender. Mută castravetele mărunţit într-o sită mică, deasupra unui pahar, şi apasă cu o lingură până aduni puţin suc în pahar. Aplică sucul de castravete pe faţa proaspăt curăţată şi lasă-l 15 minute. Spală-ţi tenul cu apă rece şi usucă-l uşor cu un prosop.
Uleiul de arbore de ceai
Un remediu eficient pentru acnee şi urmele lăsate de aceasta este uleiul de arbore de ceai, care se aplică doar pe zonele afectate, nu pe toată faţa. Se pare că acest ulei neutralizează bacteriile care atacă tenul, inclusiv pe cea care provoacă acneea. Înainte de culcare, după ce ţi-ai curăţat faţa, pune în palmă 2 picături de ulei de tea tree. Ia cu vârful arătătorului puţin ulei şi pune-l pe coş, fără a masa locul. Repetă tratamentul o dată la două zile.
Uleiul de măceşe
Semnele acneei pot fi reduse cu ajutorul uleiului de măceşe, dacă este masat pe piele o dată pe zi. Se recomandă ca uleiul să fie aplicat seara, pentru ca pielea astfel tratată să nu fie expusă la soare. Uleiul de măceşe calmează pielea şi repară celulele afectate şi, în plus, are proprietăţi antiîmbătrânire, reducând ridurile şi contribuind la revitalizarea tenului.