Cum să-ţi menţii bronzul mai mult timp

1 2 jpg jpeg

Pielea, cel mai mare organ al corpului uman are capacitatea de a se regenera singură în timp, astfel că dacă la nivelul tegumentului se produc anumite leziuni, organismul dezvoltă anticorpi pentru a rezolva problema.

Un lucru absolut uimitor, de care este bine să ştii mai ales cînd mergi la plajă. Pentru a-ţi menţine culoarea arămie obţinută după multe ore la plajă trebuie să ţii cont de cum se comportă pielea în timp şi care este modalitatea prin care ea te poate feri de anumite probleme.

Tocmai datorită capacităţii de regenerare a pielii, dacă te expui radiaţiilor UV, fără o cremă cu protecţie solară, te expui la arsuri solare şi la a dezvolta anumite afecţiuni ale pielii, cea mai temută fiind cancerul de piele.

Bronzul obţinut fără a te proteja de radiaţii nu va ţine mult, pielea se va regenera mult mai repede decât de obicei şi se va exfolia. Aşadar dacă vrei să te bucuri de un bronz frumos, sănătos şi de durată iată ce trebuie să faci:

Gomaj şi hidratare constantă

Un bronz uniform are nevoie de o piele bine pregătită în prealabil, un gomaj făcut în mod periodic te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte. Hidratarea este esenţială pentru o viaţă sănătoasă şi mai ales pentru o piele frumoasă.

Poţi opta pentru un gomaj făcut în casă din ulei de măsline, zaţ de cafea sau mălai. Fă o pastă din aceaste ingrediente şi după ce ai intrat la duş aplică gomajul prin mişcări circulare uşoare, apoi clăteşte bine pielea şi aplică o cremă hidratantă.

Pielea ta va radia de sănătate şi va avea un aspect mult mai luminos.

Nu uita de protecţia solară

Imediat după ce ai făcuit duş, dacă vrei să mergi la plajă înlocuieşte crema hidratantă de după cu o cremă cu factor de protecţie cel puţin 20%, nu te gândi că bronzul nu se va prinde de pielea ta, din contră vei fi protejat de acţiunea nocivă a radiaţiilor solare.

Înainte de a merge la plajă cu cel puţin 15 minute mai aplică un star de protecţie pentru a avea timp suficient să între în piele. Pentru a fi protejat pe toată perioada cât stai la plajă este necesar să o reaplici pe parcursul timpului.

Hidratează-te chiar şi pe plajă

Poţi opta pentru fructe zemoase, mai ales pepene, caise, sucuri naturale, apă, limonadă.

Nu aştepta să simţi senzaţia de gură uscată sau sete exagerată pentru a consuma lichide. Lipsa de hidratare duce printre altele la o piele uscată ce se va coji mult mai repede dacă stai la soare.

Chiar şi după o zi de plajă ai nevoie de hidratare, aplică o cremă hidratantă când ajungi seara în cameră după duş şi răcoreşte-te cu o limonadă fără zahăr sau alţi îndulcitori.

Evită epilatul după plajă

Dacă abia te-ai întors din vacanţă, nu te grăbi să te duci la epilat, prin acest procedeu bronzul îşi va pierde din intensitate. Aşteaptă câteva zile în care asigură-te că aplici o cremă hidratantă de fiecare dată când ieşi de sub duş. Acest obicei te va ajuta să te bucuri de bronzul obţinut o perioadă mult mai mare decât de obicei.

În plus, poţi să foloseşti o cremă hidratantă uşor pigmentată care să te ajute să îţi accentuezi culoarea arămie obţinută în concediu. Loţiunile pe bază de uleiuri naturale îţi vor oferi o anumită strălucire pe care o vei adora.