Cum să îţi schimbi metabolismul
Tot ce se petrece în interiorul corpului uman de la respiraţie până la digestie, are nevoie de nivel de energie pentru realizarea preceslor metabolice măsurate în caloriile arse.
Practic, în funcţie de câte calorii reuşim să ardem în fiecare zi putem trage concluzia despre cât de activ este metabolismul nostru.
Sigur ai observat şi nu doar o dată persoane în jurul tău care pot mânca oricât şi orice şi nu se vede nimic la cântar. Şi asta din cauză că se bucură de un metabolism foarte rapid ce se bucură de arderi calorice intense.
Acum poţi să îţi accelerezi şi tu metabolismul astfel încât să te bucuri de un stil de viaţă mult mai sănătos, iată cum:
Importanţa micului dejun sănătos
Prima masă a zilei este extrem de importantă şi ai nevoie de un aport nutriţional bun care să îţi accelereze metabolismul şi să îţi furnizeze energia necesară peste zi.
Nu te axa pe cantitatea consumată la micul dejun ci mai degrabă pe calitatea produselor şi pe valoarea lor nutriţională, ţine cont de faptul că aşa cum îţi începi ziua, îţi vro fi şi rezultatele.
Alege la micul dejun să consumi alimente bogate în proteine şi aici ne referim la carne, ouă, lactate.
Poţi să îţi începi ziua cu o cană de ceai verde, servită la micul dejun în locul cafelei pentru a intensifica activitatea meabolică, urmând ca imediat ce ai ajuns la birou să îţi serveşti cafeaua de preferat fără zahăr şi alte topping-uri.
Antioxidanţii din ceaiul verde îţi vor fi de folos pentru a elimina surplusul de ţesut adipos de pe abdomen.
Află ce conţine un mic dejun sănătos şi proteic AICI
Un aport mai mare de fibre
Una dintre cele mai bune componenete ale unui stil de viaţă sănătos este fibra alimentară. O dietă bogată în fibre îţi va accelera metabolismul, cu condiţia să ştii cum să le combini.
Şi aici trebuie precizat că există două tipuri de fibre şi anume solubile şi insolubile atât de necesare digestiei.
Din categoria de fibre insolubile poţi să consumi cereale, conopidă, mere, fasole sau să le înlocuieşti ulterior cu fibrele solubile din orezul brun, anghinare şi ovăz.
În momentul în care te alimentezi cu fibre organismul tău va consuma o cantitate mult mai mare de calorii pentru a le putea digera, de aici rezultând un metabolism mult mai activ.
Nu te abate de la mişcare
O minte sănătoasă, un corp sănătos şi armonios se ţin prin alimentaţie, mişcare şi odihnă, aşa că nu evita să faci mişcare ori de câte ori ai ocazia. Dacă îţi vei creşte masa musculară, organismul tău va creşte numărul de calorii consumate şi implicit va scădea stratul de ţesut adipos. Astfel că ai nevoie de exerciţii cardio pentru a intensifica procesul de arderi, ce poate dura până la opt ore după ce ai încetat antrenamentul.
În plus, mişcare ajută la o mai bună oxigenare a creierului şi la o circulaţie sangvină corespunzătoare, aspecte ce influenţează un metabolism mult mai accelerat mai ales că în prezenţa oxigenului arderile se intensifică.