Cum să ai picioare frumoase toata vara

1 2 jpg jpeg

Apelează la exfoliere

Pentru o piele netedă nu este suficient să te epilezi; îndepărtarea celulor moarte de la suprafaţa pielii este o etapă importantă şi o poţi efectua cu ajutorul unei sări mai grunjoase, a zahărului sau a zaţului de cafea. Combină unul dintre aceste ingrediente cu puţin ulei de măsline sau, de ce nu, cu gelul tău de duş.

Fă un gomaj înainte de epilare

Epilatul cu ceară ori lamă de ras este o etapă importantă, mai ales când temperaturile de afară te îndeamnă să ieşi din pantaloni. Ca să obţii rezultate bune, cu o zi înainte de asta, fă-ţi un gomaj pe picioare şi glezne şi apoi hidratează în profunzime.

Specialişti în domeniu afirmă că seara ar fi momentul oportun pentru această operaţiune, deoarece îi oferi astfel pielii tale şansa de a se calma până dimineaţă. Pentru prevenirea iritaţiilor, foloseşte o cremă specială după epilare.

Hidratarea, cea mai importantă

Catifelarea picioarelor poate fi o adevărată provocare, însă dacă urmezi o rutină zilnică, vei obţine rezultatele dorite. Hidratarea pielii ar trebui să devină rutină – dacă te dai cu cremă astăzi şi apoi faci pauză trei zile, nu înseamnă că te-ai implicat suficient.

În cazul călcâielor, pontul este următorul: dă-te cu multă cremă seara, apoi poartă şosete de bumbac, până a doua zi. Uleiul de nucă de cocos face minuni în acest sens!

Cum poţi să-ţi îngrijeşti călcâiele

Începând cu o piatră ponce de calitate, urmată de o hidratare profundă şi mai apoi de o pereche de încălţări comode, călcâiele nu vor avea de ce să sufere. Durerile din această zonă, ce apar deşi ai urmat sfaturile de mai sus, pot fi cauzate de fasciita plantară, o inflamaţie a ţesutului conjunctiv ce susţine bolta piciorului şi se extinde către călcâie.

Specialiştii susţin că, pentru a evita acest gen de afecţiune este bine să alegi pantofi cu talpă plină, ce oferă stabilitate şi sprijin, în defavoarea sandalelor plate, cu baza din plută ori sfoară. Dacă durerea persistă mai mult de două-trei săptămâni este indicat să consulţi un medic ortoped. Acesta îţi poate recomanda terapie fizică, dar şi injecţii cu cortizon.

Mască pentru picioare

1 banană, 1 lingură miere

Pasează fructul, adaugă mierea şi dă-te pe picioare cu acest amestec. Înveleşte-le în folie de plastic, stai cu această mască cel puţin 10 minute, apoi spală-te cu apă călduţă. Tălpile tale vor fi mult mai catifelate!

Atenţie la micozele de sezon

O dată cu venirea verii creşte tot mai mult şi incidenţa apariţiei micozelor piciorului. Fie că porţi încălţăminte neadecvată, că iei ciuperca probând pantofi în magazine ori de la bazinul sau sauna la care mergi, aceasta poate deveni cu adevărat năplăcută. Micoza se manifestă prin mâncărimi locale sau prin inflamaţiii ale pielii din jurul unghiilor sau dintre degete.

Pentru a preveni ciuperca piciorului usucă-ţi bine atât mâinile, cât şi picioarele, mai ales între degete, cu un prosop curat, deoarece umezeala favorizează apariţia candidei. Păstrează unghiile tăiate scurt şi evită să le tai cuticulele, acest lucru putând afecta şi slăbi unghiile, făcând zona mai vulnerabilă.

Alege şosete de bumbac prin care picioarele să poată respira în voie, iar în vestiare, saune ori piscine, poartă (chiar şi la duş) papuci, pentru a evita contactul cu bacteriile şi ciupercile.