Cum îţi îngrijeşti decolteul
Pielea decolteului este una dintre cele mai sensibile şi mai subţiri de pe suprafaţa corpului, lipsită aproape complet de grăsime subcutanată şi de glande sebacee. Din acest motiv, decolteul tinde să se usuce şi să se rideze mai repede decât alte porţiuni de piele, mai ales dacă obişnuieşti să dormi pe o parte.
Răsfaţă-ţi decolteul cu exfoliante blânde şi creme hrănitoare
Pentru a elimina celulele moarte şi pentru ca produsele de îngrijire să intre mai bine în piele, exfoliază-ţi decolteul 1 dată pe săptămână. Nu folosi produse foarte abrazive, pentru a nu irita zona, ci mai degrabă unele blânde. Amestecă 1 lingură de zahăr brun cu 3 linguri de ulei de măsline şi masează delicat pielea 1 minut. Spală-te apoi cu apă călduţă.
Dacă pentru îngrijirea feţei ai deja stabilită o rutină zilnică şi ştii ce produse ţi se potrivesc, pentru pielea decolteului ai nevoie de altceva. Mai precis, se recomandă folosirea zilnică a unei creme grase care să fie şi hidratantă şi care să conţină, de asemenea, ingrediente care contribuie la regenerarea şi fermitatea pielii. Crema trebuie masată de jos în sus, pentru a stimula circulaţia şi pentru ca pielea să nu se lase. Dacă ieşi din casă cu zona decolteului descoperită, ai grijă să foloseşti o cremă cu factor de protecţie solară.
Decolteul se ţine tânăr cu măşti naturale
O dată pe săptămână, decolteul merită să fie hrănit şi răsfăţat cu o mască naturală, care să lase pielea mătăsoasă. Pasează o banană de dimensiuni medii, bine coaptă, cu 2 linguri de smântână şi conţinutul unei capsule de vitamina E. Întinde pasta obţinută pe zona decolteului şi las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Pentru prevenirea ridurilor, încearcă un remediu simplu: scoate gelul din câteva frunze de aloe şi masează decolteul înainte de culcare. Dimineaţa, mergi la duş ca de obicei, dar în zona pieptului spală-te cu apă aproape rece. Un alt aliat împotriva ridurilor este uleiul de migdale, care încetineşte procesul de îmbătrânire. Încălzeşte 1 lingură de ulei de migdale şi masează pielea cu el. Peste 1 oră, dacă încă se mai observă la suprafaţa pielii, şterge surplusul cu un şerveţel.
Zona delicată şi sensibilă a gâtului şi a decolteului este una dintre cele mai vizibile ale corpului, dar, din păcate, neglijată de femei. Aşa cum avem griă de ten, trebuie să avem grijă şi de decolteu, deoarece, chiar dacă avem o vârstă înaintată şi anii nu se văd pe chipul nostru, decolteul este cel care ne dă de gol. La fel ca tenul, decolteul are nevoie de demachiere, tonifiere, exfoliere delicată, masaj, hrănire şi hidratare internă şi externă. Expunerea la soare fără factor de protecţie este cauza principală a îmbătrânirii premature a pielii. Razele ultraviolete inhibă producerea de colagen şi acţionează negativ asupra fibrelor de elastină, responsabile de elasticitatea pielii. Pentru a avea un decolteu frumos, este necesar să ţinem cont de: hidratare şi protecţie solară, de folosirea retinolului, care acţionează ca restructurant, favorizând reînnoirea celulară, şi a vitaminei E, care împiedică apariţia radicalilor liberi, de evitarea duşurilor fierbinţi şi a dormitului pe o parte, şi nu în ultimul rând, de vizitele la cosmeticiană, pentru un tratament complet şi sfaturi utile. Să îmbătrânim frumoase!, spune Maria Moale, cosmeticiană (Salon Glossy, Bucureşti, 0766233552).