Cum îţi îmbunătăţeşti vederea fără ochelari

1 2 jpg jpeg

Clipitul

Clipitul poate să păstreze o vedere bună. Acest lucru ajută la lubrifierea şi curăţarea ochiului. Clipim în mod normal, la fiecare 5- 6 secunde, dar atunci când ne concentrăm la un ecran sau pentru a citi un text, ochiul devine fix. Ţine minte că privirea fixă este inamicul ochilor. Fă-ţi un obicei de a clipi în mod regulat când eşti în faţa unui monitor.

Respiraţia profundă

Buna oxigenare este benefică pentru întreg organismul, deci şi pentru vedere. Inspiră adânc şi expiră uşor. De ce este benefică respiraţia corectă? Oxigenul ajunge la retină prin reţeaua vasculară retiniană.

Conturul imaginar al obiectelor

Un exerciţiu util pe care să îl faci în mod regulat, pentru a permite mişcarea ochiului: imaginează-ţi că ai un creion cu care trebuie să faci contrul unor obiecte. Este un exerciţiu simplu, iar obiectul pe care trebuie să îl încercuieşti cu privirea poate fi aproape sau la distanţă. Este un exerciţiu care ajută la îmbunătăţirea vederii centrale.

Focalizarea la distanţă

În timpul pauzei de la serviciu, nu ezita să ai grijă şi de ochii tăi. Este simplu, căci nu trebuie decât să priveşti pe geam. Uită-te cât mai departe, timp în care să încerci să vezi cât mai multe detalii: culoarea clădirilor, numărul de etaje, cu se sunt îmbrăcaţi oamenii, câte maşini sunt în parcare. Este important pentru că în felul ăsta îţi relaxezi cristalinul.

Exerciţiile sus-jos, stânga-dreapta

Un alt exercişiu simplu pe care îl poţi face: uită-te de 5 – 10 ori spre dreapta, apoi spre stânga. După aceea, închide ochii, ca să te relaxezi. Apoi, faci acelaşi lucru: te uiţi în sus, tot de 5-10 ori, apoi în jos, după care închizi ochii.