Cele mai frecvente greşeli pe care le faci când te speli pe cap

1 2 jpg jpeg

Un păr sănătos e în primul rând un păr curat. Un păr care se simte bine şi care este vaporos. Este un păr care este tratat şi îngrijit cu produse adaptate structurii şi tiplogiei sale, explică Arabella Zadic, Brand Ambassador Sebastian Professional.

Nu mai face niciodată asta! Apa prea fierbinte usucă părul şi scalpul. Apa ceva mai rece este mult mai indicată, ajută la sigilarea cuticulei şi aduce luciu şi o culoare durabilă.

E foarte important să nu sari peste acest proces înainte de baie. Un păr excesiv de încurcat şi de încărcat cu produse de styling are nevoie de ajutor. Are nevoie de susţinere. Aşadar, ţine minte: descurcarea părului înainte de şamponare ajută foarte mult la curăţarea şi îngrijirea corectă a acestuia.

Nu este deloc ok să foloseşti mereu acelaşi timp de şampon pe o perioadă îndelungată. Trebuie să alternezi o dată la câteva luni şamponul: foloseşte-l când pe cel pentru păr vopsit, cand pe cel pentru păr hidratat.

În funcţie de nevoile părului, de structura lui. De ce? Pentru că părul să nu se obişnuiască cu aceleaşi ingredient şi să nu rişti să ai o acumulare nedorită la nivelul scalpului şi părului.

Ce se întâmplă dacă nu faci acest lucru? Din cauza lipsei de apă nu se formează spuma şi astfel tinzi să aplici mai mult şampon decât este necesar. Iar asta este de nedorit, pentru că şampoanele sunt în general concentrate şi mult nu înseamnă şi bine.

Tratamentul nu se aplică niciodată pe scalp, la rădăcină, asta doar dacă este un tratament special pentru scalp. Orice tratament mască sau conditioner se aplică numai pe păr ,într-o cantitate moderată, după şamponare şi după ce ai îndepărtat excesul de apă cu un prosop prin tamponare, nu prin frecare.

“Este nevoie să distribui şamponul pe toată suprafaţa părului, prin masare”, spune Arabella. “Dacă îl aplici doar în acelaşi punct şi masezi doar acolo, fără să clăteşti bine, atunci sigur te alegi cu coji. Pe care le vei califica drept mătreaţă Iar de aici până la a folosi un şampon antimătreaţă e doar un pas.”, adaugă specialistul.

Masarea podoabei capilare se face doar cu buricul degetelor, delicat, cu mişcări circulare, pentru a curăţa scalpul de impurităţi şi pentru a stimula uşor circulaţia sangvină la nivelul capilalelor. Masând cu unghiile, vei agresa scalpul şi părul, producând chiar şi răni.